Kényszerszabadság a szilikon völgyben

Genda Csongor Zoltán, 2008. december 23. 18:04

A Financial Times legfrissebb számában az olvasható, hogy a nagy amerikai IT-cégek hosszabb karácsonyi pihenőt rendeltek el a gazdasági válság hatására.

A lap értesülései szerint a szakma nagyágyúi, mint a Hewlet Packard, a Dell, a Cisco Systems, az Advanced Micro Devices, a Texas Instruments és az Adobe üzemeinek nagy része zárva marad január 5-ig, ami pontosan két hét szabadságot jelent. A kényszerpihenő nem csupán az előállító és koordináló részlegeket, hanem a kutatási és fejlesztési osztályokat is érinti. A HP egyik szóvivője a Financial Times-nak elmondta, hogy az említett időszakban csupán az olyan kritikus fontosságú részlegek tartanak majd nyitva, mint az ügyfélszolgálat. A gazdasági magazin szerint a legtöbb alkalmazott fizetetlen szabadságra megy. Mindegyik cég takarékossági okokból kényszerül végrehajtani a mostani intézkedéseket. Még a Google is csökkenti azon étkezdéi számát, melyek este is nyitva tartanak.
Jól látszik tehát, hogy a pénzügyi válság az amerikai internetes cégeket is elérte, elemzők mintegy 180 ezres leépítésre számítanak az IT-ágazatban.
Egyes gazdasági szakértők azonban különös módon azon a véleményen vannak, hogy a mostani "megtisztulásra" szüksége van a szakmának.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50