Prémium helyett mobilt kapnak a Google alkalmazottak

Genda Csongor Zoltán, 2008. december 26. 09:38

A Google az idei esztendő végén nem a szokásos pénzjutalomban részesíti dolgozóit, hanem takarékossági okokra hivatkozva legtöbbjüket egy Android-alapú mobillal lepi meg.

A gazdasági válság kikezdte a szárnyaló és folyamatosan rekordnagyságú bevételekkel büszkélkedő keresőóriás áttörhetetlennek hitt védőpajzsát is. Egyre-másra hallani olyan lépésekről a Google háza tájáról, melyeket félreérthetetlenül a megszorító intézkedések fogalommal lehetne a leginkább körülírni, ilyen ez a mostani karácsonyi akció is, melynek keretein belül a vállalat kötelékébe tartozó emberek megfeszített munkáját nem a szokásos ezer dollárral, hanem egy Android szoftverrel előtelepített okostelefonnal hálálja meg a cég. Az alkalmazottaknak kiküldött karácsonyi körlevélben a vállalat a jelenlegi gazdasági helyzettel indokolja a mostani szegényes ajándékot. A Google egy 400 dollár értékű HTC G1-es készüléket tartalmazó csomagocskával kedveskedik minden munkatársának, az olyan régiókban pedig, ahol az ország mobilhálózata nem támogatja az eszközt, ott a dolgozók készpénzt kapnak, ám csak annyit, amennyibe a mobil kerül. Feltehetőleg a legtöbb alkalmazott jobban örült volna az ezer dollárnak...
Eric Schmidt, Google-alapító még november végén bejelentette, hogy a dolgozói állomány növelésének a mértékét is visszafogják az elkövetkező hónapokban.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09