A CES is zsugorodik a válság miatt

Milkovits Gábor, 2009. január 5. 19:50

A globális gazdasági válság a fogyasztói elektronikai legrangosabb, Las Vegas-i CES seregszemléjét is sújtja, így idén kevesebb lesz a kiállító és kevesebb látogatóra is számítanak.

A 2009 január 8-11 között megrendezésre kerülő Consumer Electronics Show 2009 szervezői az idei évre 2700 kiállító céget regisztráltak, míg tavaly még 3000-en képviseltették magukat. Ebből kifolyólag a kiállító terület is kisebb lesz, ráadásul a várható látogatók számát is kevesebbre, a 2008-as 141 ezer helyett 130 ezerre becsülik. A változások ugyanakkor nem kizárólag negatívak; a regisztráló cégek közül ugyanis jóval többen foglaltak maguknak tárgyalókat, ami arra enged következtetni, hogy egyre többen szeretnék valódi üzleti találkozókra használni az alkalmat.

Ami az idei évre várható slágertermékeket illeti, a fogyasztók vékonyabb pénztárcája miatt az óriás plazmatévék helyett ezek inkább a kisméretű és olcsó mini laptopok, a videójátékok, a GPS navigációs eszközök és általában a mobilkészülékek lesznek. Nagy emberek beszédeiben viszont most sem lesz hiány: a nulladik napi megnyitót Steve Ballmer, Microsoft-vezér tartja, de felszólal majd John Chambers, a Cisco, Howard Stringer, a Sony és Alan Mulally, a Ford vezérigazgatója, valamint Craig Barret, az Intel igazgatótanácsának elnöke.

Kulcsszavak: CES kiállítás

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A szombati kiszállítás bevezetése után aznapi csomagautomatás kiszállítással erősít az eMAG

Jelentős logisztikai fejlesztésekkel segíti az eMAG a Budapesten és Pest vármegyében élő ügyfelek kiszolgálását: az online áruház a hétköznap délig leadott megrendeléseket várhatóan még aznap több mint háromszáz, a térségben működő easyboxba szállítja ki. Az új szolgáltatás a platformon aznapi kiszállításra jelölt termékekre vonatkozik.

2024. április 22. 16:07

Új területen erősít az OTP Mobil

Tovább bővültek az OTP Mobil által kínált innovatív fizetési lehetőségek, így már nem csak a Simple alkalmazás és a SimplePay megoldások előnyeit élvezhetik a felhasználók. A fintech vállalat ugyanis felvásárolta a HelloPayt, amely elsősorban vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek és fesztiválok fizetési rendszereit üzemelteti.

2024. április 22. 14:31

A napenergia-innovátor TSS4U az ABB technológiáját használja

A hollandiai TSS4U innovatív, szigetüzemű napenergia-rendszereket szállít világszerte kritikus alkalmazásokhoz, így segítve a vállalatokat abban, hogy a dízelgenerátorokat fenntartható energiával váltsák ki. Távközlési tornyok, olaj- és gázipari létesítmények, valamint víztisztító telepek energiaellátása támaszkodik a TSS4U napelemes rendszereire, amelyek a legmagasabb követelményeket támasztó környezetben is megbízható energiatermelést biztosítanak.

2024. április 22. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50