Kisméretű SD-re és új, DVD-re dolgozó Canon kamerák

Kiss Ádám Zoltán, 2009. január 6. 14:39

Négy új kisméretű, SD memóriás, olcsóbb szériás, valamint három DVD korongra rögzítő videokamerát jelentett be a vállalat januári modellfrissítés alkalmából.

A Canon SD kártyára rögzítő videokamerái négy új modellel gazdagodnak, közülük a drágább, 45x-ös zoommal rendelkező modellek, az FS22, FS21 és FS20 nem csak kártyára, de 32, 16 és 8 GB-os belső memóriába is képesek menteni, míg a 41x-es zoomos FS200 csak SD és SDHC memóriára dolgozik. A Canon LEGRIA FS sorozatú modellek egy másik új funkcióval, a Gyorstöltéssel is rendelkeznek: egy hosszú nap után a lemerült akkumulátor alig 20 perc alatt feltölthető, és a kamera így még egy órán át áthasználható. Az új kamerákban megjelenő Videó pillanatfelvétel funkció alkalmas bonyolultabb felvételek készítésére, így nincs szükség utólagos szerkesztésre. A kamera egy gombnyomásra 4 másodpercnyi felvételt rögzít, így az egyes klipek összefűzésével könnyen videó-montázsokat is készíthetünk. A kész videó zenére is lejátszható: a kamera tartalmaz néhány szabadon felhasználható zenét, de akár számítógépről is letölthető a kívánt dallam. Az Előzetes felvétel funkció segítségével a kamera folyamatosan három másodpercnyi felvételt tárol, amennyiben az LCD képernyő nyitva van. A Felvétel gomb megnyomásakor a kamera a megelőző három másodpercet is a felvétel elején hagyja, így egyetlen fontos pillanat sem marad ki.

A DVD korongra rögzítő modellek is bővültek a DC420, DC411 és DC410-vel. A Canon itt használt Bővített zoom rendszere segítségével tele állásban még erősebb nagyítás érhető el. A funkció, az eredeti Canon optikának, valamint a DIGIC DV II képfeldolgozó processzornak köszönhető, amelyet eredetileg a HD kamerákhoz fejlesztettek. A Bővített zoom 45-szörös, illetve 41-szeres nagyításával a távoli tárgyak is egészen közelről megörökíthetők. A Gyors Indítás funkcióval a kamera Készenléti állapotból alig 1 másodperc alatt felvételre kész, így a fontos pillanatok is könnyedén megörökíthetők. Az új, 30,5 mm-es szűrőmenetre opcionális tartozékok rögzíthetők, amelyekkel otthoni videók készítése során is kreatív hatások érhetők el. A DC411 és DC410 az első, mikrofonbemenettel rendelkező Canon DVD kamerák, a kétrétegű DVD-R lemezekkel való kompatibilitásnak köszönhetően pedig még hosszabb felvételek rögzíthetők, és a lezárt lemezek normál DVD készülékeken is lejátszhatók.

Kulcsszavak: Canon kamkorder

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50