Sikeres az új online IT hiányszakma-képzés

forrás Prim Online, 2009. január 7. 13:20

Pozitívak a tapasztalatok az informatikai hiányszakmák oktatására létrehozott IT Factory kapcsán, amelyet a NetAcademia Oktatóközpont indított el. A novemberben megkezdődött hálózatbiztonsági képzéshez 168 résztvevő csatlakozott, s közülük több mint százan az oktatóközpont által kidolgozott új online képzési formát választották. Az online képzési lehetőség rugalmasságának köszönhetően külföldről is követték hallgatók az IT Factory első tanfolyamát.

A NetAcademia azzal a céllal hozta létre az IT Factoryt, hogy gyors választ adjon a magasan képzett informatikusok hiányából fakadó munkaerő-piaci problémákra, ezért a hagyományos tantermi képzés mellett speciálisan kialakított online részvételi lehetőséget is kínál. A novemberben megkezdődött hálózatbiztonsági képzés eddigi tapasztalatai alapján a hallgatók nem félnek az új megoldásoktól: a 168 résztvevőből több mint százan választották az online képzési formát, így ők az interneten keresztül követik figyelemmel az élő tantermi előadásokat. A chatmestereken keresztül maguk is kérdezhetnek, a gyakorlás pedig mindkét képzési forma esetében virtuális gépeken történik.

„A képzésen elhangzó információk nagyon hasznosak és naprakészek, sőt mi több olyan aspektusokból közelítik meg a kérdéseket, melyeket nem mindennap hallhatunk – mondta az online tanfolyam egyik résztvevője, Jánoska Zsolt, aki egy IT cég ügyvezetőjeként már a NetAcademia visszatérő hallgatója. – Számomra újdonság volt az online képzés, de miután látom, hogyan működik, hihetetlen nagy lehetőséget látok ebben az oktatási formában. Elgondolkodtat és inspirál.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05