3D játékok mobilon és gyengébb PC-ken

Genda Csongor Zoltán, 2009. január 9. 19:57

Az Advanced Micro Devices (AMD) egy különleges szuperszámítógép építésébe kezdett, amely átvenné az otthoni PC-ktől és mobiloktól a rendszerigényes feladatok elvégzését.

Az AMD képviselői a Las Vegas-i CES szórakoztatóelektronikai kiállításon jelentették be a Cloud Computing elvén működő most épülő szuperszámítógépüket, melynek brutális kapacitását távoli eléréssel játékok és HD-tartalmak renderelésére lehet majd használni. A Fusion Render néven bejelentett projekt lényege, hogy a számítási műveleteket nem a felhasználó készüléke végezné, hanem az AMD szuperkomputere, melyre interneten keresztül tudnának rácsatlakozni a szolgáltatást igénybe vevők. Egy maroktelefon központi processzora például teljesen alkalmatlan a mai 3D-s game-ek megjelenítésére, ám a Fusion Rendernek köszönhetően a hordozható készülék képernyőjén is tökéletes játékélményben volna részük a mobiltulajdonosoknak, s ugyanez érvényes a gyengébb konfigurációjú PC-kre is. A rendszerhez a fejlesztő cégeknek lesz majd hozzáférésük, akik beépíthetik a hálózatra való csatlakozást saját termékeikbe.
Az AMD új szupergépének várható teljesítménye egy Petaflops lesz, a rendszer Phenom II-es processzorokból és HD 4870-es grafikus csipekből fog felépülni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09