Egyetlen biztonsági frissítés a Microsofttól januárban

Milkovits Gábor, 2009. január 11. 07:27

A Microsoft januárban mindössze egyetlen árva biztonsági frissítést ad közre szokásos havi csomagjában, amelynek javítófoltjai közül legalább egy kritikus sebezhetőséget orvosol.

A kritikus hiba egyébként a régebbi, Windows 2000, Windows XP és Windows Server 2003 szoftvereken található, míg a Windows Vista és Windows Server 2008 operációs rendszerek esetében a legmagasabb veszélyességi minősítés „mérsékelt”. Ennek ellenére a Microsoft arra figyelmeztet, hogy a frissítés letöltésének és telepítésének elmulasztása esetén előfordulhat, hogy támadók átveszik az ellenőrzést a rendszer felett, így az újabb szoftveres rendszerek üzemeltetőinek is a javítások mielőbbi alkalmazását ajánlja. A javítófoltok szokás szerint a hónap második keddjén, azaz jelen esetben január 13-án érkeznek és a Microsoft weboldaláról, vagy pedig a bekapcsolt automatikus frissítésen keresztül tölthetők le.

A Microsoft ugyan hónapról hónapra igen változó mennyiségű biztonsági frissítéssel rukkol elő, de az egy árva darab azért mégis példátlannak nevezhető. Volt már arra is példa, hogy a frissítések száma tucatnál is több volt, a foltoké pedig ezt is legalább kétszeresen meghaladta. Igaz viszont, hogy a társaság mostanában soron kívül is kibocsát javításokat, decemberben is kiadott például egy ilyet az Internet Explorerhez.

Kulcsszavak: Microsoft Windows security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05