Vezeték nélküli Panasonic HDTV

forrás Prim Online, 2009. január 12. 20:32

A Panasonic bemutatta a zászlóshajójának számító 1080p felbontású, 2,5 cm vastagságú Z1 plazmatelevízió-sorozatot. A NeoPDP HDTV rendelkezik a WirelessHD technológiával is. A plazma tv kibővített formában támogatja az internetes kapcsolódást lehetővé tevő Viera Cast funkciót, amellyel most már az Amazon videotéka szolgáltatását is igénybe lehet venni. A Z1 sorozat első darabja, a TC-P54Z1 2009 nyarától lesz kapható.

A WirelessHD technológia képes full-HD felbontású video-, audio- és vezérlőjeleket vezeték nélkül továbbítani. Ezt a vezeték nélküli 1080p felbontású full-HD továbbítási rendszert a Panasonic és a SiBEAM Inc. együttműködésben fejlesztette ki. Tömörítetlen 1080p felbontású full-HD tartalom vezeték nélküli továbbítását teszi lehetővé a minőség romlása nélkül – a képernyőn megjelenő kép nem szakad meg, amikor valaki keresztülhalad a vezetéknélküli kapcsolat vonalán. Ezen kívül a Viera Link funkció is igénybe vehető ezen a vezeték nélküli kapcsolaton keresztül, így a felhasználók a televízió távirányítójával vezérelhetnek minden egymással összekapcsolt, kompatíbilis készüléket.

A rendszer milliméteres hullámhosszokat alkalmaz 60 GHz-es, 2,4 GHz-es vagy 5 GHz-es nagyfrekvenciájú sávszélességgel, és így vezeték nélkül is csaknem olyan sebességgel lehet nagy kapacitású jeleket továbbítani, mint HDMI- kábellel. A 60 GHz-es sávszélességű jeleket hagyományosan nem egyszerű kezelni. Egyenes vonalban terjednek, és ezért az átvitel megszakadhat, ha egy fémtárgy, egy személy vagy más objektum állja el a jelátadás útját. Azonban a Panasonic vezeték nélküli 1080p felbontású full-HD összeköttetése az antennatechnológia fejlesztésével leküzdötte ezt a problémát. Mivel több antennával küldi és fogadja a jeleket, azonnal képes a jelátadási útvonalak megváltoztatására, ha akadályt észlel, és így zavartalan marad a jelek továbbítása. A technológia elnevezése „sugárterelési technológia”, és a fejlesztés révén lehetségessé vált a full-HD jelek tömörítés nélküli, megbízható továbbítása.

A NeoPDP Viera Z1 fényesebb képet, mélyebb feketéket, jobb valós kontrasztarányt (40 000:1) biztosít, és a mozgóképek megjelenítése 1080 soros (Full HD) felbontásban történik. Az Amazon videotéka szolgáltatás elérhetővé tétele a Viera Cast funkción keresztül lehetőséget biztosít a felhasználóknak, hogy videotartalmakat tekintsenek meg az Amazon állományából. A Z1 modell előnyei között említhető az 1080p felbontás, a THX tanúsítványú kijelző, az Infinite Black kontraszt, a 600 Hz-es Sub-field meghajtó, a Viera Image Viewer funkció, amellyel SD memóriakártyára rögzített digitális állóképeket és H.264 HD videókat is le lehet játszani, valamint a Viera Link technológia, melynek révén a felhasználó valamennyi kompatíbilis szórakoztatóelektronikai készülékét egyetlen távirányítóval vezérelheti.

Kulcsszavak: Panasonic TV HDTV CES

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bridgestone abroncsokon gurul a Maserati első teljesen elektromos SUV-ja

A prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások terén világszinten vezető Bridgestone-t választotta a Maserati, hogy egyedi 20"-os gumiabroncsokat fejlesszen első teljesen elektromos SUV-ja, a Maserati Grecale Folgore számára.

2024. április 24. 18:12

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50