Új monitorkínálat: előtérben az 1080p felbontás és a 16:9-es képarány

Kiss Ádám Zoltán, 2009. január 19. 07:49

A HD felbontás terjedésével logikus a számítógép-monitorok felbontásának ehhez a szabványhoz igazítása, a szélesebb képernyő ráadásul több alkalmazás átláthatóbb futtatását eredményezi.

Az LG Electronics az új trendnek megfelelően három új folyadékkristályos monitorcsaládot mutatott be, melyek közös jellemzői a 16:9-es képarány, az ATSC tuner, a teljes HD 1080p felbontás vagy a többképernyős üzemmód.
 
M237WD

Az új kínálat vezető terméke, a teljes HD 1080p LCD monitor azok számára lehet jó választás, akik monitorukat HDTV-ként is szeretnék használni. A 23 inches monitor beépített ATSC tunere lehetővé teszi, hogy a fogyasztók a digitális TV-műsort közvetlenül a monitoron nézzék, és így helyet takarítsanak meg otthon vagy az irodában. Ez a típus szélesvásznú 16:9-es képarányt és beépített A/V bemeneteket kínál, melyek lehetővé teszik, hogy külső eszközöket, például Blu-ray lejátszókat vagy játékkonzolokat csatlakoztassunk. Az M237WD is tartalmazza az egyedi képminőség-javító f-ENGINE chipet, amely egymástól függetlenül optimalizálja a fényerőt és a színt, ezáltal csökkentve a színek fakulását, amely általában a fényerő és kontraszt állításakor fordul elő. A chipnek köszönhetően ezek a készülékek ideálisak játékra, illetve komolyabb grafikai vagy videoprogramok futtatására. A készülék jellemzői:

  • 5 ms frissítési sebesség
  • 30 000:1 digitális minőségi kontrasztarány (DFC)
  • Kikapcsolás-időzítő
  • Teletext
  • 4:3 automatikus képarány
  • Sztereó hangszórók
  • Univerzális infravörös távirányító



LG 53 termékcsalád

Az LG új 53-as termékcsaládjának több darabja (a 27, 24, 23 és 22 inches típusok) teljes HD 1080p felbontást kínál, így ideális a komoly grafikai teljesítményt igénylő alkalmazások használatára (például CAD/AutoCad), illetve nagy felbontású kép- vagy videó szerkesztésére. Az 53-as termékcsalád 16:9-es képarányú képernyői torzításmentes, friss, tiszta képet nyújtanak. A fényes fekete formatervezés a készüléket bármely otthoni vagy irodai környezethez alkalmassá teszi. A termék fő adatai:

  • Mozi üzemmód: ott, ahol nincsen mozgókép, csökkenti a kép kontrasztját és fényerejét, így a néző a videóra összpontosíthat
  • Intelligens Adaptív Fényérzékelő: önműködően állítja a képet a tartalom és a szoba fényviszonyai függvényében
  • 2 ms válaszidő
  • 50 000:1 digitális minőségi kontrasztarány (DFC)
  • HDMI-bemenet
  • Közelségérzékelő: a vezérlők világítása bekapcsol, amikor a felhasználó keze a panel közelébe ér
  • Intelligens riasztófunkció
  • Egyszerűen használható érintőpanel-vezérlők
  • f-ENGINE
  • UCC optimalizált képablak: egységes fényerőt biztosít az egyik saroktól a másikig
  •  


L226WU-PF


Az LG 22 inches Multilink technológiával ellátott USB monitora egy univerzális USB-csatlakozáson keresztül akár hat monitort is képes kényelmesen összekötni. Így lehetőség nyílik különféle tartalmak, dokumentumok, grafikus elemek, táblázatok egyidejű megjelenítésére. Az USB monitor láncba kapcsolható, így megspórolható a további grafikus kártyák megvásárlásával és telepítésével járó kiadás és munka. További adatok:

  • 1680x1050 felbontás
  • 5000:1 digitális minőségi kontrasztarány (DFC)
  • 2 ms válaszidő
  • Az állítható magasság, elfordulás és dőlésszög lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több monitort helyezzenek el jó látható módon
  • 16:10 képarány
  • f-ENGINE
Kulcsszavak: LG monitor

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50