Tizenegy nap alatt 277 weboldalt zárattak be a kínai hatóságok

MTI Sajtóadatbank, 2009. január 19. 09:06

Tizenegy nap alatt 277 közerkölcsöt sértő vagy a kiskorúakra nézve káros weboldalt zárattak be a kínai hatóságok.

A kínai Közbiztonsági Minisztérium és további hat hivatal, beleértve az államtanács információs irodáját és a sajtóügyihatóságot (GAPP) január 5-én indított országos nagytakarítási kampányával elsősorban a pornográfiát terjesztő weboldalak ellen kívánnak fellépni. A kifogásolt oldalak között olyan nagy portálok is voltak, mint a Google, a Baidu vagy a Microsoft MSN közösségi portálja, a Windows Live Spaces.

 A nagyok még időben törölték az ázsiai országban törvénytelennek minősülő hivatkozásokat, a kínai internetes kereső- és hirdetési piac közel kétharmadát uraló Baidu még nyilvánosan bocsánatot is kért, amiért nem távolította el időben az illetlen tartalmakat. A kampányt a szeméremsértő mobiltelefonos játékokra, az online erotikus novellákra, videókra és rádióműsorokra is kiterjesztették. További 145 oldal üzemeltetőire a szexuális tartalmú hirdetések és az illegális gyógyszerek, kezelések reklámozása miatt szabtak ki büntetést.

 Az 1,3 milliárd lakossal rendelkező Kínában az internethasználók száma januárban elérte a 298 milliót, ami egy év alatt 41,9 százalékos növekedést jelent. A teljes lakosságot tekintve 22,6 százalékos internethasználat azonban még mindig alacsonynak számít. A Pew Internet and American Life Project adatai szerint az Egyesült Államok lakosságának 71 százaléka rendelkezik internetkapcsolattal.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15