Elérhető árú Cyber-shot fényképezőgépek, új GPS egység

Kiss Ádám Zoltán, 2009. január 19. 19:14

A Sony három új Cyber-shot fényképezőgépe mosolyfelismerő és az intelligens jelenetfelismerés funkciókkat kínál a könnyű kezelhetőség mellé, az új fejlesztésű vevőegység a fényképeket képes GPS koordinátákkal ellátni.

Cyber-shot W220 és W210

A 12,1 valós megapixel felbontás és a 4x-es optikai zoom képességű Carl Zeiss objektí mellett mindkét típus rendelkezik SteadyShot képstabilizáló rendszerrel (W220: optikai SteadyShot). A magas érzékenységgel párosítva (max ISO 3200) ez a rendszer éles, tiszta képeket biztosít még akkor is, ha kézből, állvány nélkül fotóznak. A mosolyfelismerővel még több vidám pillanat örökíthető meg, és gyermek illetve felnőtt mosoly prioritás is beállítható, valamint a mosolyfelismerő az arcfelismerővel is összedolgozik, amely elvégzi a fókusz, az exponálás, a fehéregyensúly és a bőrtónus finomhangolását. Mindkét új, W-sorozatú modell rendelkezik intelligens jelenetfelismeréssel, a részletgazdag képek a nagyméretű, tiszta, 2,7”-os LCD kijelzőn is megjeleníthetők. HD minőségű diavetítés is, a PhotoTV HD funkcióban a fényképezőgép a kompatibilis BRAVIA televízióhoz csatlakozik (HD kábel szükséges).

Cyber-shot S950

Az ezüst, pink vagy fekete színekben kapható, felhasználóbarát Cyber-shot S950 10,1 valós megapixel felbontást, 4x-es optikai zoomot, nagyméretű, 2,7”-os kijelzőt tartalmaz. A kezdő fotósok számára sem jelent majd nehézséget a fényképezőgép kezelése a könnyen áttekinthető menü és a 6, előre beállított jelenettípus segítségével, az “Easy Shooting” módban a kezelés maximális leegyszerűsítése mellett hasznos tanácsok is olvashatók a kijelzőn. Az eredetileg a csúcskategóriás Cyber-shot modellekre jellemző fejlett arcfelismerő egyszerre akár 8 arc követésére is képes. A SteadyShot képstabilizálóval a természetes kézremegés hatása csökkenthető, a High Sensitivity (max. ISO 3200) móddal kiegészítve tiszta képeket eredményez beltérben, vagy gyenge fényviszonyok mellett is, állvány nélkül kell fotózva.

GPS-CS3KA
 
Az új kifejlesztésű GPS vevőegység a Cyber-shot-tal készített fényképeket képes GPS koordinátákkal ellátni, amely megjelenítésére a Google Earth alkalmazás által szolgáltatott térképeken nyílik lehetőség, amely a legismertebb fájl/képmegosztó szolgáltatások esetében is elérhető. A legfontosabb különbség az előző modellhez képest a megnövelt érzékenység, a beépített memóriakártya és SD kártyanyílás, valamint az LCD kijelző a precíz kezelésre.

Mindegyik Cyber-shot modellhez jár a Picture Motion Browser 4.0 szoftver. A Sony legfrissebb képkezelő alkalmazása leegyszerűsíti a képlisták készítését, a PC merevlemezén tárolt fotók és videók keresését. A puha hordtáskák három különböző stílusú megjelenésben óvják a fényképezőgépet a karctól és portól. Az LCS-CSVA, valódi bőrből készült tok négyféle színben (fekete, piros, barna és fehér) kapható. Az LCS-CSVB, nyomott bőrtok stílusában szintén négy színben áll rendelkezésre (Fekete, kék, zöld és pink), míg az LCS-CSVC, szintén puha hordtáska 6 színvariációban választható (fekete, zöld, ezüst, pink, barna és kék).

A Cyber-shot W210, W220 és S950 gépek 2009 tavaszától lesznek elérhetők.

Kulcsszavak: Sony kamera

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50