SMART Notebook 10 Linuxra fejlesztve

forrás Prim Online, 2009. január 25. 07:26

A SMART Technologies bejelentette, hogy SMART Notebook 10 nevű programja elérhető a Linux operációs rendszert forgalmazók számára is. A SMART jelenleg az egyetlen olyan interaktív tábla gyártó, amely mindhárom piacon kapható operációsrendszerrel, a Linuxszal, a Windows-szal és MAC-kel is kompatibilis.

A SMART Notebook 10 szoftver most már támogatja az öt legnagyobb Linux alapú szolgáltatót, beleértve az Ubuntu 8.04-et, az openSUSE 10.03-at, a Red Hat Enterprise Linux 5.1-et, a Fedora Core 9-et, és a Debian 4.0 (Etch) r3-at is. A SMART Notebook program minden SMART Board interaktív táblával, Sympodiu  interaktív írásvetítővel, AirLiner vezeték nélküli jegyzettáblával valamint SMART Document kamerával együtt kapható.

A SMART Notebook szoftver 1999 óta kapható Linux operációs rendszerre, így ez egyben a hatodik Linux-kompatibilis kiadás. A számos apró eltérő fejlesztési nyelvekre és platformokra történő hangoláson túl a SMART Notebook szoftver az összes alapvető funkciót és tulajdonságot tudja, amit a program Windows-ra vagy Mac-re fejlesztett verziója. Ezek közé tartozik például a Galéria, amelyben a tanárok és diákjaik együttesen kereshetnek tartalmakat vagy akár a SMART Board interaktív táblára való írás után a kézzel írott szöveget egyszerűen gépelt szöveggé alakíthatjuk a program szövegfelismerő rendszerével. A SMART Notebook megannyi fájlformátumot képes felismerni és az interaktív táblán megjeleníteni azokat. A SMART Notebook Linux verziója a Windows-ra és Mac-re írott verziókhoz hasonlóan könnyen és egyszerűen használható bármilyen tanórán. A SMART Notebook program, a nemrég hozzáadott finn, olasz és svéd nyelvekkel együtt, jelenleg 12 nyelven kapható, ezzel is tükrözve a szoftver egyre nagyobb térhódítását világszerte. 2009 elején a SMART további öt nyelvvel bővíti termékét és albán, macedón, orosz, egyszerűsített kínai és katalán nyelven is elérhető lesz.

Újdonságok a SMART Notebook 10-ben

Tábla Eszköz – Amelynek segítségével könnyen helyezhetünk el szöveget, képeket vagy bármilyen más tárgyat a virtuális táblánk bármely részén. Alakítsa saját tábláját kedve szerint a cellák hozzáadásával vagy törlésével.
Megjelenített dokumentumok animálása – Bármely SMART Notebook objektumot különböző effektusokkal láthat el, mint például elhalványulás, beúsztatás, forgatás stb.
Varázstoll – Használja ezt a funkciót arra, hogy kijelöljön, kinagyítson képeket vagy akár rövid, 10 másodperc múlva elhalványuló megjegyzéseket fűzzön előadásaihoz.
Aktív hangolás – Hangolja be a SMART Notebook oldalát, hogy az megfelelően harmonizáljon a megjelenített tárgyakkal.
Alakzat felismerés – Rajzoljon szabadon bármilyen formát és a SMART Board interaktív tábla automatikusan felismeri és tökéletesíti az ön által rajzolt formát.
Témák – Hozza létre saját betűtípusát vagy háttérképét és színeit, majd használja szabadon a SMART Notebook felületein.
Oldalcsoportosítás − Rendezze SMART Notebook dokumentumait csoportok szerint. Bármely új vagy régi dokumentumát csoportokba rendezheti és később külön jelenítheti meg azokat.
Tulajdonságok funkció – Használja a Tulajdonságok fület, hogy egyszerűen megváltoztassa a megjelenített dokumentumok szín, szegély és mintázat stb. beállításait.
Továbbfejlesztett támogatás – Az állandóan frissülő tanári adatbázis azonnal elérhető a SMART Notebook Üdvözlő központján keresztül. Az adatbázis több száz óratervhez és feladathoz enged hozzáférést, ezzel is segítve a tanárok munkáját.
Új nyelvek – Az angol, francia, német, portugál, spanyol, baszk, kelta, katalán és valenciai valamint a nemrég hozzáadott svéd, norvég, olasz és finn nyelveken túl hamarosan az albán, macedón, orosz, kínai nyelveken is elérhető lesz a program
Hálózatokhoz fejlesztve – A SMART Notebook 10 számos olyan rendszeradminisztrátori funkciót tartalmaz, amelyek megkönnyítik a program hálózatban működő számítógépekre való telepítését, illetve monitorozását.

Kulcsszavak: Smart notebook Linux

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50