Magyar piacra lépett a HTC

Touch Cruise: világpremier Budapesten

Kovács Attila, 2009. január 22. 18:56

Az elsősorban nagy tudású okostelefonjairól ismert tajvani HTC Corporation mai első magyarországi sajtótájékoztatóján a mobilcég vezetői bejelentették: a HTC bevezeti teljes termékportfolióját, teljes körű ügyféltámogatással a magyar piacon.

Tomasz Lesniak, a HTC közép-és kelet-európai piacokért felelős menedzsere kijelentette, a vállalat nem hoz létre külön itteni képviseletet, magyarországi piaci tevékenységüket az ő vezetésével működő varsói regionális iroda irányítja, disztribútorukon, a (csehországi, vagy szlovákiai központi telephellyel rendelkező) TCCM keresztül. Ezzel csak az első lépést tették meg legfőbb céljuk elérésében, nevezetesen, hogy olyan közel lehessenek a magyar partnereikhez és vásárlóikhoz, amennyire csak lehet. "Hosszú távú együttműködésünk a TCCM-mel, a hivatalos nagykereskedelmi partnerünkkel hozzásegíti majd a HTC-t ahhoz, hogy eljuttassuk piacvezető készülékeinket magyarországi vásárlóinkhoz" - jelentette ki Lesniak. A viszonteladók száma pillanatnyilag csak néhányra tehető. Hírek szerint a Pannon és a Vodafone is a partnerek között található.

A sajtótájékoztatón szintén megjelent Florian Seiche HTC Europe alelnök bemutatta a globális céget, említést tett a 2008. évi adatokról (az okostelefon-piacon elért több mint 50%-os részesedésről), termékbejelentésekről és a kialakult - helyi kiskereskedelmi partnereik keresztül történő - értékesítési modellről.

A cég mai napon, globálisan elsőként Budapesten mutatta be legújabb, beépített GPS-szel rendelkező navigációs mobilkészülékét. Touch Cruise-t, amely várhatóan február második felében kerül a hazai kiskereskedelmi forgalomba. Ez a cég TC Footprints alkalmazással ellátott első mobilja. A szoftver lehetővé teszi, hogy a felhasználók folyamatosan megörökíthessék életük legfontosabb pillanatait digitális képeslapok készítésével. A Touch Cruise lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy néhány érintéssel, a fotók lapozgatásával követhessék vissza saját lépéseiket egy adott helyszínen.

További öt olyan mobilkészüléket is bejelentettek a magyar piacra, amelyek lokalizált változatban máris elérhetők a hazai kiskereskedelmi forgalomban. Ezek:
- HTC Touch HD: 3,8 hüvelkes széles képernyővel, 3,5 mm-es jack-kel rendelkezik, a korábbi modelleknél 18-szor gyorsabb internetes letöltést tesz lehetővé;
- HTC Touch 3G és HTC Touch Viva készülékek a HTC TouchFLO interfészt alkalmazzák, a18-szoros letöltési sebesség ezeket is jellemzi, a Viva "barátibb" áron való kivitelt takar;
- HTC S740 okos telefon: szétcsúsztatható QWERTY billentyűzettel rendelkezik,
- HTC Touch PRO a korábban megjelent Touch Diamond készülék fiatalabb "testvérkészüléke".

A témához tartozó hír: Peter Chou, a HTC Corp. vezérigazgatója azt jósolja, hogy a cég árbevétele a rekordnak számító 2008-ashoz képest, a nehezebb gazdasági feltételek ellenére, idén további több mint 10%-kal fog növekedni. Ez az elnök szerint annak a következménye, hogy a tajvani intelligens telefongyártó termékeire vonatkozó felhasználói igény a gazdasági világválság idején is erősödik. “A gazdaság egy csomó kihívással néz szembe. Azt várjuk, hogy az üzleti forgalom még mindig növekedni fog, ugyanakkor elővigyázatosak és konzervatívok leszünk” – mondta a HTC első embere. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09