Siemens: playout center mobiltévé csatornának

Kovács Attila, 2009. január 24. 17:29

A 3 Italia Európa legnagyobb és egyik leginnovatívabb mobiltévé szolgáltatója. A vállalat 2006 óta sugároz kereskedelmi digitális mobiltévé adásokat DVB-H technikával. Annak érdekében, hogy a vállalat tovább gyarapítsa a saját, illetve idegen gyártású tartalomkínálatát, valamint hogy mindenféle mobil végkészüléken vehető legyen adása, a Siemens IT Solutions and Services (SIS), a Siemens funkcionális IT szolgáltató üzletága egy új műsorgyártó és adóközpontot telepített az olasz tévécsatorna multi formátumú működésére.

A központ 20 darab DVD-H csatornát támogat, és alkalmas média tartalmak UMTS-, web- és DVB-T alapú sugárzására. A 3 Italia immár további csatornákat és HD videó minőséget kínálhat.

Az új műsorgyártó és adóközpont (playout center) a tartalmak közvetlen digitalizálását, ellenőrzését és formátumváltását teszi lehetővé. Részét képezi egy fejlett automatizálási rendszer, amely tizenegy, a nemzeti TV-k által gyártott ún. Pass-through csatorna és öt további, a 3 Italia által gyártott csatorna műsorszórására szolgál. A megoldáscsomagot egy archiváló rendszer, az audió és videó jelek digitális menedzsmentje és a DVB-H szabvány szerinti műsorszóráshoz szükséges hardver teszi teljessé. Az SIS által létrehozott rendszerben különféle médiaformátumokat lehet rögzíteni és ellenőrizni, illetve ezeket a szükséges videó formátumra konvertálni. A videó fájlokat a végkészülékek igényeinek megfelelő kiszerelést, azaz konfekcionálást a playout rendszerben kapják meg : minden végkészülék – mobiltelefon, PC, PDA, multimédiás mobil – optimalizált képernyő-formátumban veheti a tévéprogramokat. Az új playout centrumra való átállás az La3 mobiltévé szolgáltatás folyamatos működése közben, adásszünetek nélkül történt. Az SIS a centrum integrálása mellett - a 3 Italia műsorszóró műszaki részlegével való együttműködésben - az infrastruktúra karbantartásáért és továbbfejlesztéséért is felelős.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50