Netgear: élő internetes tévéadások, BitTorrent-videók tv-képernyőn

forrás Prim Online, 2009. január 27. 14:36

A Netgear két olyan új termékkel jelentkezett, amelyek segítségével a felhasználók internetes videókat és más digitális tartalmakat varázsolhatnak HDTV, illetve analóg televíziójuk képernyőjére. Az Internet TV Player és a Digital Entertainer Elite termékeket ezen a héten mutatják be a Consumer Electronics Show (CES) szakkiállításon.

Internet TV Player (ITV2000)

A Netgear Internet TV Player (ITV2000) modellje egy kompakt, könnyen kezelhető „plug in and go” internetes set-top egység egy egyszerű távvezérlővel, amellyel a nézők internetes videókra tehetnek szert a YouTube, az élő internetes televíziócsatornák, a legnépszerűbb internetes videókat tartalmazó webhelyek, a legjobb VOD (Video on Demand) portálok és az online videokeresők oldalairól.

Az Internet TV Player új HDTV-kkel és régi analóg televíziókkal egyaránt használható. Megjeleníthetők a különféle népszerű webhelyek, például a BBC.com, a CNN.com, az ESPN.com, a EuroSport.com, az NBC.com, a PGATour vagy a TMZ.com streaming tartalmai, illetve a különféle közösségi videós portálok, például a YouTube, a Google Videos, a Yahoo Videos vagy a MetaCafe kínálata. Az Internet TV Player a különféle fájlmegosztó oldalakról, például a BitTorrent oldalairól letöltött videók mellett támogatja az egész világ élő tévéközvetítéseinek streaming átvitelét, továbbá a fizetett prémium filmes tartalmakat is, például a CinemaNow.com webhelyről. A VTap videokereső szolgáltatással intelligens keresés végezhető az internetes videók között a videotartalmak származási országának, témakörének, szereplőinek vagy az őket tartalmazó népszerű webhelyeknek a megjelölésével. A felhasználók USB flash meghajtóról és a Netgear ReadyNAS családba tartozó adattárolókról is lejátszhatják videóikat, zenéiket és fotóikat.

A kártyapaklinál alig nagyobb méretű Internet TV Player az otthoni hálózathoz és az internethez csatlakozik Ethernet kábelen vagy vezeték nélküli USB adapteren keresztül. Az internetes videotartalmak lejátszásához nincs szükség számítógépre, számítógépes szoftverek telepítésére vagy fájlmegosztási, ill. tűzfalbeállítások megadására.

Az Internet TV Player várhatóan 2009 nyár elejétől lesz elérhető 199 dolláros áron.

Digital Entertainer Elite (EVA9150)

A nagyobb kapacitásőra is cserélhető, 500 GB-os merevlemezzel ellátott Digital Entertainer Elite digitális médialejátszó felhasználói Blu-Ray minőségben, akár 1080p felbontásban élvezhetik tartalmaikat, legyen az digitális videó, nagy felbontású digitális fénykép, MP3 fájl vagy a számítógépükről vagy hálózatukról származó rögzített televízióműsor. Olyan internetes tartalmakat is élvezhetnek, mint például a YouTube, az internetes rádióadások vagy a Flickr és RSS-feedek anyagai, vagy a népszerű webhelyekről származó videók. A Digital Entertainer Elite automatikusan megtalálja az otthoni hálózat minden digitális médiafájlját, és könnyen hozzáférhető könyvtárakba rendezi azokat.

A Digital Entertainer Elite egyidejűleg Windows, Mac és Linux rendszerű számítógépekkel, továbbá hálózati csatlakozású tárolási (NAS) eszközökkel, például a ReadyNAS táraival is együtt tud működni. Minden eddiginél több fájlformátumot támogat:

  • Videoformátumok: AVI, DivX, Xvid WMV, MOV, M4V, MP4, VOB, MPG, MP1, MP2, MP4, ISO, IFO, MKV, TS és M2TS;
  • Audioformátumok: MP1, MP2, MP3, WMA, WMA-Pro, AAC, FLAC, AIFF, WAV, LPCM, Dolby AC3 5.1 sztereó downmix, Dolby AC3 5.1 továbbító, DTS 5.1 továbbító, Dolby TrueHD downmix, Dolby+ továbbító és DTS-HD Master Audio továbbító;
  • Feliratformátumok: SUB, SRT, SMI, SAMI, TXT és DVD Subpicture; illetve
  • Videokodekek: MP1, MP2, MP4, Xvid, VC-1/WMV-9, H.264 és OpenDivX.


A Digital Entertainer Elite két USB portja lehetővé teszi az USB flash meghajtókon, digitális fényképezőgépeken, iPod készülékeken és más USB-tárolókon található tartalmak közvetlen elérését is. A három RangeMax belső metaanyag-antenna és a kétsávos vezeték nélküli 802.11n technológia révén a Digital Entertainer Elite a piacon található digitális médialejátszók körében a legjobb vezeték nélküli teljesítményt nyújtja. Konkrétabban: a kétsávos vezeték nélküli technológiának köszönhetően a Digital Entertainer Elite nem csak három, a környező 802.11g vezeték nélküli hálózatok által is leterhelt 2,4 GHz-es csatorna közül választhat, hanem az 5 GHz-es sáv akár húsz, lényegesen tisztább csatornája közül is. Ezenkívül a Sigma Designs 8635 chip hatékony és sokoldalú kép- és hangteljesítményt biztosít.

Egyetlen lakáson belül több Digital Entertainer Elite egység együttműködésére is lehetőség van. A „Follow Me” funkció segítségével a felhasználó az egyik helyiségben szüneteltetheti, majd a másikban újraindíthatja a videókat. „Party módban” szinkronizálható a zenelejátszás oly módon, hogy az az egész lakásban hallható legyen.

A Digital Entertainer Elite készülékben megtalálható a Netgear Push ’N’ Connect szolgáltatása is a vezeték nélküli kliensek WiFi Protected Setup (WPS) rendszerű zökkenőmentes és biztonságos összekötéséhez, feleslegessé téve a jelszavas kulcsok megjegyzését és beírását. A Digital Entertainer Elite készülék ezen túlmenően néhány környezetbarát funkcióval is szolgál, ilyen például az energiahatékony tápellátás és az automatikus alvó üzemmód.

A Digital Entertainer Elite várhatóan februártól lesz elérhető 399 dolláros áron.

Kulcsszavak: NetGear set-top box

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Az LG új tévéivel sosem látott megoldások költöznek a nappaliba

Ha azt gondoltuk volna, hogy a tévék már nem képesek tovább fejlődni, hát tévedtünk. Mesterséges intelligencia, elképesztő grafikus teljesítmény és kábelmentes kialakítás – az LG legújabb televíziói számos felhasználási lehetőséget és minden eddiginél lenyűgözőbb vizuális élményt kínálnak.

2024. április 16. 19:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50