Már magyarra is fordít a Google

forrás Prim Online, 2009. február 3. 10:15

A Google fordítóprogramja, a Translate hét új nyelvvel bővült, köztük magyarral is. Mostantól nem okoz gondot idegen nyelvű szövegek és weboldalak értelmezése a magyar felhasználóknak, hiszen azok egyszerűen, egy kattintással lefordíthatók.

A Google Translate albán, észt, gallíciai portugál, máltai, thai, török és a magyarral együtt, összesen hét nyelvvel bővült. Az új nyelvek mellett az angol szótar is kiegészült szinonimával, antonímiával, fonetikával és részletes definíció megadásával. A Google Translate használata egyszerű, csupán ki kell választani a fordítandó szöveg nyelvét és a célnyelvet, ezután a „Translate” gombra klikkelni.
Ugyanilyen könnyű és gyors egy weboldal lefordítása, amelynek csak a linkjét kell a szövegdobozba másolni és a nyelvet kiválasztani. Ha rámutatunk a lefordított szöveg egy-egy mondatára, megjelenik az eredeti mondat egy ablakban.
Ha nem vagyunk elégedettek a lefordított szöveggel, a „Suggest a better translation” gombra kattintva, a megjelenő szövegdobozba fordítási javaslat írható.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09