2+1 új Coolpix L

Kiss Ádám Zoltán, 2009. február 4. 07:52

A Nikon Europe bejelentette három új, kedvező árú L sorozatú fényképezőgépét: a Coolpix 100, a Coolpix L20 és a Coolpix L19 modelleket. Mindhárom gép rendelkezik automata témaválasztás funkcióval, egyikük pedig a 15x-ös zoomátfogást vezeti be az elérhető árú L sorozatba.

Az L sorozat gépei szándékosan olcsók és nem túlbonyolítottak, örömteli fényképezést kínálnak, miközben kímélik a pénztárcát is. A Nikkor objektívek, a remek hordozhatóság, a könnyű használhatóság, valamint a beépített funkciók – például az Automatikus program választó, a Mosoly mód és a Pislogásra figyelmeztető jelzés – jóvoltából a minőségi fényképek készítése nem kíván szaktudást.

Coolpix L100

A legnagyobb modellben a 10 tényleges megapixeles felbontás, a Nikon nagy teljesítményű EXPEED képfeldolgozó rendszere, valamint a nagy látószögű, (35 mm-es formátumban kifejezve) 28–420 mm-es tartományt átfogó, 15x-ös zoom objektív teszi lehetővé különleges képek készítését. Makró módban már 1 cm-ről is fényképezhetünk. A négy elmosódáscsökkentő technológia, köztük a képérzékelő-eltolásos VR képstabilizáció, jóvoltából jó esélyünk van rá, hogy a kép témája éles lesz. A Coolpix L100 sportfotózásra is alkalmas, Sport sorozatfelvételi módja 13 kép/mp sebességre képes. Az Automatikus program választó önműködően elvégzi az adott helyzetnek megfelelő beállításokat. A Mosoly mód segítségével a modell kívánt arckifejezése örökíthető meg, a Pislogásra figyelmeztető jelzés pedig jelzi, ha a modell szeme a felvétel elkészítésekor csukva volt. A gép egyéb funkciói között megtaláljuk például a következőket: szép portrék készítését segítő Beépített vörösszemhatás-korrekció, képeket feljavító D-Lighting, 15 motívumprogram, videofelvétel hanggal és Aktív zoom. Az ISO 3200 értékig (képpont-hozzáadással) terjedő érzékenység jóvoltából a gyenge megvilágítás kevésbé akadályozza a fényképezést. További segítséget jelent a Mozgásérzékelés, amely felvételkészítés közben érzékeli a fényképezőgép vagy a téma elmozdulását, és automatikusan rövidebb záridőt és nagyobb ISO érzékenységet állít be.


 
Coolpix L20 és Coolpix L19

A két kisebb, 3,6x-os zoommal rendelkező gép felbontása 10 és 8 megapixel, ezekben a gépekben is megtalálható az Automatikus mód, az Automatikus program választó, a Mosoly mód és a Pislogásra figyelmeztető jelzés. A készülékek két AA-méretű elemmel/akkumulátorral működnek, amelyek minden helyzetben beszerezhetők, a nagy gombok és kezelőszervek, valamint a 7,62 és 6,86 centiméteres LCD-monitor tovább könnyítik a Coolpix L20 és Coolpix L19 használatát. Mindkét modell képes videók rögzítésére, és mindkettő rendelkezik az Automatikus program választó funkcióval. Ez automatikusan kiértékeli az adott fényképezési helyzetet a téma és annak környezete alapján, majd kiválasztja a leginkább megfelelő beállításokat. A Coolpix L20 fekete és vörös, a Coolpix L19 ezüst és rózsaszín változatban kapható.

A Coolpix L100, a Coolpix L20 és a Coolpix L19 mellékelt tartozékai a következők: szíj, AA-méretű elemek, USB-kábel, audio-/videokábel és a Coolpix szoftvercsomag CD-ROM. A gépek ára várhatóan 280, 130 és 110 dollár körül lesz.

Kulcsszavak: Nikon kamera

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05