Valójában modem a 20 dolláros laptop

Genda Csongor Zoltán, 2009. február 5. 12:07

Csalódniuk kellett a 20 dolláros laptop bemutatójára Indiába látogatóknak, ugyanis a résztvevők csupán egy modem-szerű dobozt láthattak.

Napok óta a média figyelmének a középpontjában van a szuperolcsó noteszgép, a világ minden tájáról Indiába sereglettek az IT-szektor elismert képviselői, hogy megtekinthessék a forradalmi eszközt, ám mindenki keserű szájízzel hagyta el a konferenciatermet. Az esemény házigazdái csupán egy modemre hasonlító dobozkát mutattak be, ami még túlzással sem nevezhető noteszgépnek. A prototípus csupán akkor válik működőképessé, ha hozzácsatlakoztatják a megfelelő periférikus eszközöket. A szakértők elképzelhetetlennek tartották egy 20 dolláros laptop létrehozását, ugyanis a legolcsóbb kijelző is többe kerül ennél az összegnél.

Nicholas Negroponte, a száz dolláros notebook atyja egy viccnek tartja a szánalmas indiai próbálkozást. Még az OLPC kezdeményezés is csúfos kudarcot vallott, ugyanis nem tudták 188 dollár alá szorítani az előállítási költségeket, nem csoda tehát, ha a világ felkapta a fejét a 20 dolláros laptop hírére, melyet a tömeggyártás beindítása után már 10 dollárból is elő lehetett volna állítani - hangoztatták a kezdeményezők.
A kütyűről készült kissé rossz minőségű fotó felkerült az internetre is. A képen jól látható, hogy milyen nagymértékű hasonlóságot mutat az eszköz egy laptoppal.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09