Amilo P notebook: kedvenc filmjeink élénk színekkel

Kiss Ádám Zoltán, 2009. február 15. 17:14

A Fujitsu-Siemens elérhető árú Amilo P notebookjainak kiváló grafikus képességeivel kedvenc filmjeinket élénk színekkel nézhetjük meg, mivel ezek a gépek A+ osztályú, magas minőségű LCD panelekkel készülnek.

Az új Intel Centrino 2 kétmagos processzorokkal készített Amilo P noteszgépek az előző Intel processzoros gépekhez képest akár kétszeres teljesítményt is nyújthatnak. Folyamatosan dolgozhatunk akkor is, ha a háttérben például egy víruskereső fut. A kibővített 3D-s szolgáltatások teljesítménye megfelel a játékokhoz vagy filmek lejátszásához, kompromisszumok nélküli, jó szórakozást nyújt. A vezeték nélküli hálózati kártya a Fujitsu-Siemens notebookok alapfelszerelése. A vezeték nélküli hálózat nem csak útközben nyújtja a szabadság érzését, hanem otthon is csökkenti a számítógépek körüli kábelkötegeket. A multimédiás állományok, a HD videók, a sok megapixeles digitális fényképek és a gigabájtnyi zenegyűjtemények gyorsabb adatátviteli lehetőséget igényelnek. A Draft-N egy új generációs Wireless-N szabvány, ami akár ötszörös sebességen képes a bájtokat mozgatni, megfelelő pörgést biztosítva a nagy állományok másolásához. A vezeték nélküli lefedettséget a 802.11 a/b/g szabványon túlra terjeszti.
 
A cseppálló billentyűzet akkor fontos, ha már borítottunk kávét a billentyűzetre, amit azután persze cserélni is kellett. Ha ez a laptopunkkal történik, már nem lennénk annyira nyugodtak. Az Amilo P billentyűzete alatt egy folyadékfelfogó tálca van, ami egy doboz sört már nem, de 50 köbcentiméternyi folyadékot képes megállítani és magában tartani. Ha ennél többel locsoljuk meg a noteszgépet, akkor is tompít egy kicsit a behatáson, és talán lesz időnk még áramtalanítani. Egy gombnyomás és az Amilo P azonnal csendben lesz, a ventilátor már csak alig zümmög. A gép csökkenti a processzor és a grafikus kártya órajelét. A diszkrét csendben élvezhetjük a zenét vagy teljes figyelmünket a munka felé fordíthatjuk. A BrillantView kijelző élénkebb színeket, fehérebb fehéret és feketébb feketét jelenít meg. A multimédiás külvilággal a 15 az 1-ben kártyaolvasóval tarthatjuk a kapcsolatot. A sokféle kártyatípust ismerő olvasó előnye, hogy bármelyik digitális eszközünkről átvehetjük a fájlokat: zenét, képeket és adatokat, mindegy, hogy az SD, MS, MMC, MSPRO vagy xD formátumú kártyával működik-e. A 7.1-es digitális, HD minőségű hangot az S/PDIF csatlakozón keresztül tolhatjuk a digitális hifire, így otthon, a sok hangszóróval teljessé tehetjük a zenei hangzást. A videótelefonálást megkönnyíti, hogy a beépített webkamera érzékenysége igen alacsony, szegényes megvilágításban is átviszi a képet. A zajszűrős mikrofon kizárja a környezeti háttérzajt a csevegés során. A megnövelt élettartamú akkumulátor körülbelül két óra és húsz percig szolgáltat energiát a noteszgépnek általános felhasználás mellett és két óra alatt újratölthető.

Kulcsszavak: Fujitsu Siemens notebook

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50