Élőben közvetítik a Pirate Bay fájlcserélő oldal elleni pert

MTI Sajtóadatbank, 2009. február 17. 08:52

Megkezdődött hétfőn Stockholmban a The Pirate Bay fájlcserélő internetes oldal üzemeltetői elleni per. A négy férfit azzal vádolják, hogy a 2004 óta elérhető honlap fenntartásával bűnsegédként közreműködtek a szerzői jogok megsértésében.

 A The Pirate Bay oldalon keresztül a felhasználók - a legújabb adatok szerint több mint 20 millió internetező - filmeket, zenéket, számítógépes játékokat és más, szerzői jogi védelem alá eső műveket oszthatnak meg egymással. Az oldalon nem szerepel jogilag védett tartalom, de a felhasználók a honlapról elérhetnek ilyeneket, és így ingyen hozzájuthatnak a kívánt filmhez, zeneszámhoz, játékhoz.

 Két évig terjedő börtönbüntetést szabhatnak ki a vádlottakra, akiket feltehetően még az esetleges szabadságvesztésnél is érzékenyebben érintene, ha a bíróság helyt adna lemez- és filmkiadó mamutvállalatok velük szemben benyújtott kártérítési igényének. A konszernek, köztük a Warner Brothers, az MGM Pictures, a Colombia Pictures, a 20th Century Fox, a Sony BMG, a Universal és az EMI összesen több mint 14 millió dolláros kártérítést követelnek.

 Az óriási érdeklődéssel várt pert a svéd SVT tévéadó teljes egészében élőben közvetíti, ilyesmire még nem volt példa az ország történetében. Miután nem szabad képeket sugározni a tárgyalóteremből, az érdeklődők az interneten csak azt követhetik, mi hangzik el a tárgyaláson.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09