Nokia 6710 Navigator és 6720 classic

forrás Prim Online, 2009. február 17. 11:18

Az első Nokia Navigator két évvel ezelőtti megjelenése óta, a vállalat folyamatosan korszerűsíti és fejleszti helyspecifikus szolgáltatásait, és most bemutatta a Navigator készülékcsaládjának legújabb tagját, a Nokia 6710 Navigatort. A másik újonnan érkező készülék a Nokia 6720 classic a szokásos candybar telefonok Nokiás hagyományaira épít, amelyek minden területen kiválóan teljesítenek.

„A Nokia 6710 által kínált navigációs megoldás nem marad el egyetlen hasonló készülék mögött sem, megvan benne minden, amit egy önálló GPS-készüléktől elvárhat az ember, kiegészítve ezt egy többfunkciós mobilkészülék minden előnyével” – mondta Markku Suomi, a Nokia alelnöke. A termék a Térképek szoftver legújabb fejlesztéseit is magába foglalja: a valós idejű autós és gyalogos navigációt, a teljes regionális térképeket, valamint olyan hardverelemeket, mint a navigátorgomb, az érintőfelületes zoomolás és a szabadtéri látási viszonyokra optimalizált kijelző. „Igyekszünk az élményt a lehető legegyszerűbbé és leghatékonyabbá tenni, ezért a navigációs licenceket előre telepítettük, így azok készen állnak, amint bekapcsoljuk a Navigatort” – folytatta Suomi.



A Nokia Térképek és az Ovi közelmúltbeli integrációja lehetővé teszi, hogy az emberek útjukat előre, otthon, az asztali számítógépnél megtervezzék, és azt a mobiljukkal szinkronizálják. Emellett, a Nokia Térképeket továbbfejlesztettük, így számos új funkciót vonultat fel, például nagy felbontású légifelvételeket, több mint 200 nagyváros 3D-s tájékozódási pontjait, tereptérképeket, időjárás-előrejelzést, kiváló utazási és rendezvény-információkat, valamint közlekedési és biztonsági figyelmeztetéseket. Mindkét készülékben található iránytű, ami együttműködik a Térképek új funkcióival, így a gyalogos navigációs élmény nagy mértékben javult.

Az értékesítési csomagban megtalálható a Nokia CR-111 autós tartó is, amely praktikusan rögzíti a Nokia 6710 Navigatort az autóban, és teszi teljessé az autós navigációs megoldást. Azoknak, akik egy kis extrára vágynak, a Nokia Kiegészítők újdonságai között található a Nokia HF-310 kihangosító, amely csúcsminőségű kihangosítást kínál visszhangszűréssel és zajcsillapítással. A kihangosító könnyen használható az autóban vagy az irodában, és a három különböző rögzítőelemnek köszönhetően egyszerűen beépíthető.

A lenyűgöző térkép-alapú képességek kiegészítéseként, mind a Nokia 6710 Navigator, mind a Nokia 6720 classic továbbfejlesztett dizájnt kínál, enyhén ívelt formával, melynek lágy felületét kellemes megérinteni. Amikor fényképeket készítünk a készülékekkel, melyekben 5 megapixeles kamerát találunk Carl Zeiss optikával és kettős LED vakuval, az új forma miatt könnyebb a telefonokat tartani. „Még soha nem volt ennyire egyszerű a pontos földrajzi helyszínnel megjelölt, geotaggelt képek készítése, mint most mindkét készülék minőségi kamerájával és GPS-képességével” – tette hozzá Suomi.

A Nokia 6720 classic gondoskodik arról is, hogy az emberek a lehető legjobb hangélményt kapják az ívelt, a felhasználó arcához tökéletesen illeszkedő dizájnnal és az új zajszűrővel, ami egy olyan funkció, mely a Nokia 6720 készülékben jelenik meg először és jelentősen javítja a hangminőséget a külső környezet hangjainak leválasztásával. Természetesen, minden más funkció, amire az embernek szüksége lehet, könnyen elérhető: a 20 napot meghaladó készenléti idő, a nagy feltöltési és letöltési sebességű internetelérés, valamint a fényképek és videók megosztását szolgáló TV-kimenet.

A Nokia 6720 classic szállítása várhatóan 2009 második negyedévében kezdődik, megközelítőleg 245 eurós nettó kiskereskedelmi áron, a Nokia 6710 Navigator pedig a harmadik negyedévben csatlakozik hozzá, körülbelül 300 eurós nettó kiskereskedelmi áron.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05