Adobe: PDF-fájlok támogatása mobileszközökre

forrás Prim Online, 2009. február 17. 14:39

Az Adobe a GSMA Mobile World Congress rendezvényen jelentette be az új Adobe Reader Mobile SDK szoftverfejlesztői csomagot, amely lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy olyan mobiltelefonokat és kézi eszközöket kínáljanak, amelyekkel egyszerűen letölthetők, kezelhetők és megjeleníthetők a PDF-tartalmak és az elektronikus könyvek. Az új szoftvermotor támogatja az Adobe tartalomvédelmi technológiáját, az áttördelhető PDF-technológiát, valamint a kiadók által széles körben támogatott, XML-alapú elektronikus könyvszabványt, az EPUB fájlformátumot.

Az Adobe Reader Mobile SDK-t támogatva számos vállalat, köztük a Bookeen, az iRex Technologies, a Lexcycle, a Plastic Logic, a Polymer Vision Ltd. és a Spring Design, jelentett be terveket arra vonatkozóan, hogy a 2009-es év során olyan eszközöket vagy alkalmazásokat jelentet meg, amelyek az Adobe új technológiáját alkalmazzák. Az Adobe Reader Mobile motorja már része a Sony  új Reader Digital Book termékének.

Az Adobe Reader Mobile SDK támogatja az áttördelhető PDF-fájlok technológiáját, ahol a szöveg automatikusan a képernyő méretéhez igazodik, így a digitális tartalmat az olvasók számos eltérő eszközön jeleníthetik meg úgy, hogy közben megmarad az elrendezés egységessége és javul az olvasási élmény. Az EPUB fájlformátum újonnan elérhető támogatása révén világszerte felgyorsulhat az elektronikus könyvek megjelenési üteme a mobileszközökön. A fogyasztók a tartalmat az Adobe Reader Mobile szoftvert támogató eszközökre vezeték nélküli kapcsolaton vagy a PC és Macintosh rendszereken futó Adobe Digital Editions, az Adobe népszerű, digitális kiadások olvasására és kezelésére alkalmas asztali alkalmazása segítségével szerezhetik be.

Az Adobe tartalomvédelmi technológiájának beépített támogatásával a kiadók megbízhatnak az elektronikus könyvek és más digitális kiadások másolásvédelmében. Az Adobe Content Server 4 lehetővé teszi a kiadók, a kereskedők, a könyvtárak és más közzétevők számára, hogy megvédjék a PDF- és EPUB-tartalmakat a számítógépeken és egyéb eszközökön. Az Adobe tartalomvédelmi technológiájával és az Adobe Content Server 4 termékkel kapcsolatban további információt a www.adobe.com/products/contentserverwww.adobe.com/products/contentserver webhelyen talál.

Forrás: www.szoftver.hu

Kulcsszavak: Adobe mobilszolg pdf

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50