EMC: új Celerra NS tárolórendszerek - költségcsökkentési fókusszal

Kovács Attila, 2009. február 23. 13:34

Az EMC ma bejelentette egy új EMC Celerra egyesített tárolórendszer termékcsalád megjelenését. Az NS-120, NS-480, NS-960 és az NS-G8 Gateway integrált NAS, iSCSI és Fibre Channel kapcsolattal rendelkezik, rugalmasabban használható és nagyobb értéket nyújt, mint bármilyen más hasonló rendszer.

Az új többprotokollos Celerra NS modellek egy sor szoftveres újítást (például fájlrendszerszintű deduplikációt, fájlszintű adatmegőrzési és megfelelési funkciókat) kombinálnak az EMC CLARiiON CX4 tárolók „ötkilences” (99,999 százalékos) megbízhatóságával és fejlett szolgáltatásaival, és ezzel a piacon kapható egyéb rendszerekhez képest akár 22 százalékkal alacsonyabb teljes élettartamra vetített összköltséget érnek el. Az új funkciók a már meglévő beépített szolgáltatásokat – a fejlett IP-alapú tároló replikációt, az automatikus kötetfelügyeletet, az optimalizált, rétegezett tárolóterületi adatkezelést és a takarékos erőforrás-kiosztást – bővítik ki.

A Celerra NS-120, NS-480 és NS-960 főbb jellemzői:


Energiafelhasználás és kapacitáskihasználás


Celerra deduplikáció tömörítéssel a VMware és más virtualizált környezetek elsődleges fájlrendszereihez és végfelhasználói fájljaihoz. Ez a külön felár nélkül igénybe vehető szolgáltatás maximalizálja a tárkihasználást a redundáns adatok kiküszöbölésével, ami akár 50 százalékkal is növelheti a fájlrendszer kapacitását. A Celerra Data Deduplication funkció intuitív módon, egyetlen kattintással elindítható, beépített irányelvekkel segíti a munkát, és teljes mértékben integráltan működik a Celerra Manager szoftverrel. Az EMC Avamar és az EMC RecoverPoint technológiák beépítésével a Celerra operációs rendszere lehetővé teszi az összes inaktív fájl tömörítését, majd törli a többször szereplő adatokat a rendszerről anélkül, hogy ezzel befolyásolná a támogatott fájlrendszerek méretkorlátait vagy a pillanatfelvételekhez hasonló szolgáltatások használatát. Jelenleg egyedül az EMC kínál tömörítést a fájl rendszerszintű adat duplikáció elkerüléséhez, a hatékonyabb tárkihasználás érdekében.

A Celerra Enterprise Flash Drive technológiája rendkívül megbízható flash-memória modulokon tárolja az adatokat, ami akár 800 százalékos teljesítményjavulást is jelenthet a hagyományos Fibre Channel meghajtókhoz képest a sok, kevert véletlenszerű I/O-terhelést produkáló NFS alkalmazások esetében. Az Enterprise Flash meghajtók ezredmásodperc alatti nagyságrendű válaszidőket és akár 98 százalékkal jobb energiafelhasználást produkálhatnak egy I/O-művelet/másodpercre (IOPs) vetítve. Az EMC elsőként nyújtja ezt a technológiát NAS-környezetekben, ahogy elsőként jelentette meg az Enterprise Flash meghajtókat is termékeiben.

A Celerra rendszerek alacsony energiafelhasználású SATA II lemeztechnológiája optimalizált adatelhelyezést tesz lehetővé a Celerra rendszereken, költséghatékonyabb tárolást kínálva a szolgáltatásszint-követelmények alapján. A SATA II lemezmeghajtók terabájtonként 32 százalékkal kevesebb áramot fogyasztanak a hagyományos egy terabájtos SATA-lemezekhez képest. Az új Celerra termékcsalád támogatja az Enterprise Flash egységek és az alacsony fogyasztású SATA II lemezek együttes használatát, ami segít a költségek leszorításában, a rugalmasság fokozásában és az energiatakarékosabb működésben. Az EMC mostantól vegyesen kínálja a SATA II és Enterprise Flash meghajtókat az összes nagyobb tároló platformjánál.

Felügyeleti eszközök VMware-környezetekhez


A VMware Site Recovery Manager Automated Failback egy VMware vCenter bővítő modul formájában segít a Celerra-vásárlóknak az eredeti virtuális infrastruktúra visszaállását koordinálni. Beállítható például a VMware Site Recovery Manager átállásának összes lépése. Jelenleg egyedül az EMC kínál olyan megoldást, amely egyetlen gombnyomással teljes körű katasztrófából helyreállást tesz lehetővé.
A VMware View Storage Integration egy VMware vCenter bővítő modul, amelynek használatával az adminisztrátorok kényelmesen és gyorsan végezhetik el a virtuális asztali rendszerek ezreinek erőforrás-kiosztását a Celerra pillanatfelvétel-funkcióját és a VMware View Composert használva. A kombinált funkcionalitás lehetőséget ad arra, hogy a felhasználó többféle erőforrás-kiosztási módszer között választhasson, illetve egy telepítési eszközt is nyújt a vCenter – mint közös felügyeleti alkalmazás – használatával.
A VMware View Composer az új Celerra duplikáció elkerülési funkcióval együtt akár 70 százalékos tárolóhely-megtakarítást is nyújthat a rendszerindító képfájlok esetében. Ez az EMC megoldás mostantól az éles tárhelyen is alkalmazható a duplikáció elkerülésének a biztosítására, ideális megoldást nyújtva a felhasználói adatok számára. A két eszköz együttes használata a lehető legjobb teljes élettartamra vetített összköltséget eredményezi a virtualizált kliensek telepítésénél.

Felügyelet


A Celerra Provisioning varázsló egyszerűsíti a tárolókkal kapcsolatos kezdeti erőforrás-kiosztási feladatokat, követendő eljárásokat valósít meg és ellenőrzi a műveleteket. A szoftver a kényelmesebb telepítés érdekében előre fel van töltve a berendezésre, és az EMC-rackben rendelt rendszerek teljesen bekábelezve érkeznek.
A Celerra Unified Storage Connectivity (egyesített tárolóeszköz-kapcsolatok) lehetőséget ad a több operációs rendszert futtató, külön tárhelyes rendszerek egy platformon történő konszolidálására. A NAS, az iSCSI és a Fibre Channel támogatása mellett a rendszer az EMC szabadalmaztatott többutas fájl rendszerének (Multi-Path File System, MPFS) használatára is képes a nagy sávszélességet igénylő alkalmazások esetében.
A Celerra File-Level Retention (fájlszintű adatmegőrzés) fájlrendszeri WORM-szolgáltatásokat (egyszer írható, többször olvasható adatok) kínál az információk kézbentartásához. A szolgáltatás új megfelelési funkciója védelmet jelent a zárolt fájlok törlése ellen és így segíti a szabályozások betartását.

Kapacitás, méretezhetőség, rugalmasság

A Celerra rendszerek akár 960 lemezmeghajtóig is bővíthetők, ez kétszer annyi, mint amit az előző rendszerek tudtak. A legfrissebb EMC CLARiiON CX4 középkategóriás tároló technológia alkalmazásával emellett az új Celerra rendszerek az előző generációhoz képest akár kétszeres teljesítményre is képesek.
Az EMC UltraFlex technológiájával megvalósított rugalmasság többprotokollos, online bővíthető kapcsolati lehetőségeket kínál, valamint integrálhatóvá teszi a rendszert a jövőbeli tároló technológiákkal azok megjelenésekor. Az új Celerra rendszerek azonnal használható nagy átviteli teljesítményű ügyféloldali konfigurációi maximum 32 tíz gigabit/másodperces NAS- és iSCSI-portot is kínálhatnak egyetlen egyesített tároló rendszerhez, ami negyven százalékkal több, mint más csúcskategóriás tároló rendszerek csatolóinak száma.
A Celerra NS-G8 átjáró rendszerek még nagyobb rugalmasságot és szabadabb választási lehetőségeket nyújtanak azzal, hogy lehetőséget adnak egy meglévő SAN-rendszerhez való csatlakozásra egy külön CLARiiON vagy EMC Symmetrix tároló rendszeren keresztül.

Kulcsszavak: EMC tároló

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50