Canon Pixma MX860 multifunkciós nyomtató

Kiss Ádám Zoltán, 2009. március 1. 20:36

A Canon egy Ethernet és Wi-Fi kapcsolattal valamint faxszolgáltatással rendelkező multifunkciós nyomtatót dobott piacra.

A Canon bővíti Pixma termékválasztékát egy új, hálózathoz kapcsolható irodai multifunkciós készülékkel. A Pixma MX850 és a Pixma MX700 készülékek utódja a Pixma MX860, amely modern nyomtatóművével, automatikus duplex lapolvasási és másolási funkciókkal, nagysebességű, 35 lapos dokumentumadagolóval, és Super G3 faxszal rendelkezik. A Wi-Fi és Ethernet csatlakozás segítségével egyszerre több felhasználó is használhatja a PIXMA MX860 irodai funkcióit.

A nagy sebességű, automatikus duplex dokumentumadagolónak köszönhetően a Pixma MX860 egymás utáni kétoldalas dokumentumokat is képes beolvasni, illetve másolni. A beépített duplex egységgel lehetséges nyomtatni vagy másolni a papír mindkét oldalára, míg a kétutas lapadagolási lehetőséggel sima és fejléces papír egyszerre is betölthető. A 2400 dpi felbontású CIS lapolvasóval gyorsan és kiváló minőségben lehet fotókat és dokumentumokat beolvasni. A beolvasási funkciók között megtalálható a Push-scan, amellyel a beolvasott dokumentum a hálózat tetszőleges számítógépére elküldhető, és a beolvasás PDF-be, amellyel a beolvasott szöveges anyag kereshető PDF dokumentummá alakítható. A Pixma MX860 önálló faxként, de számítógéphez csatlakoztatva is használható, és 33,6 kbps sebességgel küldi el a mono és színes dokumentumokat. A 35 lapos dokumentumadagolóval több oldal is könnyedén elküldhető egymás után. A felhasználó alkalmazhat egygombos gyorstárcsázást, küldhet dokumentumot egyszerre több címzettnek is körözvényadás segítségével, és használhatja a modern biztonsági funkciókat is. A Pixma MX860 kiválóan integrálható az otthoni és irodai hálózatba, a beépített Ethernet-csatolóval (vezetékes LAN), vagy Wi-Fi alkalmazásával. Így egyszerre több felhasználó is hozzáférhet a faxolási, nyomtatási, másolási és lapolvasási funkciókhoz.

A nyomtatási minőség a Canon FINE gyors nyomtatófejének köszönhető, a dokumentum nyomtatási sebességek az ISO/IEC 24734 ESAT szerint 8,4 ipm (mono) és 5,6 ipm (színes), míg egy fotólabor-minőségű, 10x15 cm-es szegély nélküli fotót kb. 41 másodperc alatt nyomtat ki. Az 1 pl-es tintacseppek 9600 dpi sűrűségben történő elhelyezésével szemcsementes és árnyalatokban gazdag fotónyomatok hozhatók létre. A Canon bővített ChromaLife100+ rendszere több mint 300 év élettartamú fotókat eredményez. A Pixma MX860 öt színenként cserélhető tintapatront használ: a festék és pigment alapú fekete tinták biztosítják a dokumentumok és a fotók nyomtatását is. Az MP Navigator EX programmal a dokumentumok beolvashatók és tárolhatók, a szövegek felismerhetők az optikai karakterfelismerő funkcióval (OCR), és a PDF készítés során fájlok jelszóval is védhetők. Az Automatikus lapolvasási módban a készülék felismeri az eredeti dokumentum típusát, és az optimalizált beállítások egy gombnyomással tárolhatók. A Canon Easy-PhotoPrint EX szoftverével fotók nyomtathatók, Automatikus vörösszem-korrekcióval és Automatikus fotójavítással. A fotók kinyomtathatók közvetlenül PictBridge-kompatibilis digitális fényképezőgépről, és a legtöbb memóriakártyáról2 is a beépített kártyafoglalatok segítségével. A 6,2 cm-es színes TFT kijelzőn a nyomtatás előtt a képek meg is tekinthetők.

Főbb jellemzők:

  • Otthoni irodai tintasugaras multifunkciós készülék: Gyors nyomtató, 2400dpi lapolvasó, másoló, és Super G3 Fax
  • Wi-Fi és Ethernet-kapcsolat
  • Lézernyomtatóhoz hasonló sebességek – 8,4 ipm (mono) és 5,6 ipm (színes)
  • 35 lapos duplex dokumentumadagoló
  • Automatikus kétoldalas nyomtatás és másolás 2 utas papíradagolási lehetőséggel
  • 5 színenként cserélhető tintapatron, költségcsökkentés és hulladék minimalizálása
  • 9600 dpi nyomtatási felbontás, és fotólabor-minőség az 1 pl-es tintacseppekkel
  • ChromaLife100+ rendszer, csodaszép, hosszú élettartamú fotók
  • 6,2 cm-es színes TFT kijelző, fotók megjelenítése a memóriakártyáról
  • Automatikus fotójavítás funkció, és PictBridge nyomtatás
Kulcsszavak: Canon printer

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50