Mobilszolgáltatás segít a budapesti dugó elkerülésében

forrás Prim Online, 2009. március 3. 13:06

Elkerülhetővé válnak a dugók a budapesti autósok számára az UTV és az Artklikk Kft. közös, mobiltelefonra kifejlesztett szolgáltatása révén. A CeBIT-en bemutatkozó, könnyen kezelhető alkalmazás 27 budapesti csomópontban elhelyezett 88 kamera képét varázsolja a közlekedők mobiltelefonjára.

Az idei CeBIT-en mutatta be a mobil-alkalmazásokat fejlesztő Artklikk Kft. legújabb megoldását, amelynek segítségével az autósok mobiltelefonjukra kaphatnak képet a UTV felületéről, a főbb budapesti csomópontok forgalmáról. A magyar társaság által kifejlesztett alkalmazás révén a Budapesten közlekedők a forgalmi szempontból legérzékenyebb pontokról valós idejű képet kaphatnak. A megoldás amellett, hogy az autósok számára lehetővé teszi a legoptimálisabb útvonal kiválasztását, tömeges alkalmazása esetén hozzájárulhat a forgalmi torlódások számának csökkenéséhez is.

A CeBIT-en debütáló alkalmazás Budapest sematikus térképét jeleníti meg a felhasználó mobiltelefonjának kijelzőjén, amelyen piros gömbök jelölik a kamerákkal lefedett csomópontokat. A közlekedőt érdeklő helyszínt kiválasztva a mobilkészülék kijelzőjén megjelenik a forgalom képe, és lehetőség van arra, hogy a 4 kameraállás közül a felhasználó a legegyszerűbben megkeresse az őt érdeklő irányt. A rendszer a mozgóképet a mobiltelefon képességeihez mérten a legnagyobb méretben és legoptimálisabb sávszélességben, automatikusan igazítja a készülékhez.

Az új szolgáltatáshoz a tartalmat és az ötletet a Mobilkép Kft. és a Magyar Plastiroute Kft. által közösen üzemeltett www.utv.hu weboldal generálta. A szolgáltatás keretében jelenleg néhány, később 27 budapesti csomópont 88 kamerájának képei érhetők el. A CeBIT-es bemutatkozás után hamarosan elkezdődik az alkalmazás Magyarországi tesztelése is.

Kulcsszavak: autószolg mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50