Űrprojekt: 90 éves az Olympus

Kiss Ádám Zoltán, 2009. március 3. 18:11

Az Olympus fennállásának kilencvenedik évfordulóját különleges vállalkozással ünnepli: az Olympus Űrprojekttel. Ennek keretében a Japán Űrkutatási Hivatal asztronautája a világűrben egy Olympus E-3 digitális tükörreflexes fényképezőgéppel fog felvételeket készíteni a Földről.

2009-ben az Olympus Corporation fennállásának kilencvenedik évfordulóját ünnepli. Az Olympus először mikroszkópokra specializálódott, majd vezető fejlesztővé vált a képalkotásban, akárcsak az orvostudományok területén – elsősorban a minőségi optikai megoldásoknak köszönhetően. Eljött az ideje a lehető legkülönlegesebb próbának: az “extrém körülményekre alkotott” E-3 az űrben is megállja a helyét. A kék bolygóról készülő felvételekkel az Olympus környezetünk értékeinek fontosságára hívja fel a figyelmet.

A képek a Nemzetközi Űrállomás japán fejlesztésű, Kibo-nak elnevezett kutatólaboratórium-moduljában kerülnek rögzítésre. Később a képek az Olympus honlapján, valamint fotókiállításokon jelennek meg. Dr. Wakatát és az E-3-at a Discovery űrrepülőgép juttatta el a Nemzetközi Űrállomásra 2009 Február 27.-én. A Kibo az ISS japán fejlesztésű kutatólaboratórium-modulja. Ez az első japán modul, mely az űrhajósok – mint például a JAXA ürhajósa, Dr. Koichi Wakata – hosszabb tartózkodására lett tervezve. A Kibo modulban Dr. Wakata képeket fog készíteni a Földről az Olympus E-3 és ZUIKO DIGITAL objektívek segítségével, melyek kifejezetten ennek a feladatnak megfelelően kerültek kiválasztásra. Az űrprojektben két, csúcsminőségű professzionális objektív kerül alkalmazásra: a ZUIKO DIGITAL 11-22mm 1:2.8-3.5 és az ED 50-200mm 1:2.8-3.5 SWD. Az Olympus TATSUNO manufaktúrájának magasan képzett technikusai által készített objektívek széles tartományban (széleslátószög - szuper-telefotó módban) használhatók, valamint csepp és pormentesek a szélsőséges használati körülmények között is megbízható működés biztosítása érdekében.

Kulcsszavak: Olympus fotó tudomány

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05