Közös listát vezetnek a nem fizető vevőkről az IT-disztribútorok

forrás Prim Online, 2009. március 4. 11:18

Összefogtak Magyarország legnagyobb, az ágazat háromnegyedét kitevő hardver- és szoftverdisztribútorai rohamosan növekvő kintlévőségeik mérséklésére. Megállapodásuk értelmében közös listát vezetnek azokról a vevőkről, melyek már többüknél tartozást halmoztak fel, az új vevők hitelképességét pedig speciális weboldalon, a körbetartozas.hu-n ellenőrzik.

A probléma nagyságrendjét jól érzékelteti, hogy a jelenlegi, két hónapja élő listán közel 200 vevő szerepel, mintegy 588 millió forintos tartozással, ami a teljes vevőállomány öt százaléka, és a szám heti 10-20 nem, vagy késedelmesen fizetővel bővül – nyilatkozta Kunos Imre, a Disztributor.hu Zrt. vezérigazgatója.

Az együttműködés értelmében minden résztvevő szigorúan, hetente összeállítja 15 napon túli adósainak cégnevét és adószámát, valamint tartozásának összegét és lejárati napját. A listákat rendszeresen összesítik, de oly módon, hogy azon a hitelező nevét nem tüntetik fel. Az így keletkezett, frissülő lista szétküldését, illetve az együttműködés „mediátori” teendőit az egyik legnagyobb magyar követelésbehajtó társaság, a Direktinfo Kft. látja el. A mediátor révén az érdemi információ mindenkihez eljut, míg bizalmas cégadatokat senkinek sem kell a konkurensek felé kiadni. A két intézkedés, a lista bevezetése és a körbetartozás.hu oldal használata gyakorlatilag hetek alatt radikálisan csökkentette az összes érintett veszteségét.

Kulcsszavak: trend disztribúció

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05