Üzleti szoftverek egyetemi együttműködéssel

forrás Prim Online, 2009. március 5. 12:55

A Szegedi Egyetemmel közös új szoftverfejlesztési projektbe kezdett a Polygon Informatikai Kft. A kutatás-fejlesztési tevékenységéért az IBM által múlt héten az év üzleti partnerének is megválasztott vállalkozás jelentős potenciált lát a szoros egyetemi kapcsolatokban.

A Szegedi Egyetemmel közösen kezdett új szoftverfejlesztési projektbe az IBM egyik legnagyobb hazai partnere, a Polygon Informatikai Kft. A nemrégiben éppen kutatás-fejlesztési tevékenységéért, az IBM év üzleti partnerének választott cég vezetője, Gál György az együttműködésről kifejtette, a Szegedi Tudományegyetemmel régóta jó kapcsolata van a cégnek, már több közös projekten dolgoztak együtt. Többedmagukkal közösen hozták létre például a Szegedi Szoftveripari Innovációs Pólus Klasztert, mely közös reményeik szerint belátható időn belül egy szoftveripari készségfejlesztési, képzési és kutatóközpont létrejöttéhez vezet majd.

Jó példa a gyümölcsöző közös munkára a legutóbb elindított JAVA alapú innováció. Ennek révén különböző vállalati rendszerek, levelező és más alkalmazások böngészőn keresztül, web2-es lehetőségekkel kiegészítve állnak majd a felhasználók rendelkezésére. Az IBM WebSphere Portal környezetre épülő új megoldás nemcsak a vállalati rendszer távoli elérését biztosítja majd, hanem egyetlen felhasználói felületbe integrálja a céges szoftverek, az internet és az intranet használatát. Az együttműködés eredményeként nagyon magas szakmai színvonalú, üzletileg közvetlenül hasznosítható tudás jön létre.

A Polygon a felsőoktatási együttműködéseknek köszönhetően kiváló szakembereket, innovatív elméket vonhat be számos projektbe Szeged mellett a pécsi, debreceni és budapesti intézményektől is. Az egyetemeknek ahhoz, hogy innovációs pályázaton indulhassanak, szüksége van versenyszférában dolgozó partnerre, amely a közös pályázatokhoz képes biztosítani a saját erőt és a valós tesztelési környezetet, piaci hasznosulást. Ráadásul mindig az „életből”, ez esetben az üzleti életből érkeznek azok a kihívások, melyekre a különböző fejlesztések reagálnak. A magyar vállalat ezt a közvetítő szerepet tölti be, miközben az egyes projektekben jelentős anyagi felelősséget, kockázatot is vállal − mondta az igazgató.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50