Csak három Microsoft biztonsági frissítés érkezik jövő kedden

Milkovits Gábor, 2009. március 8. 07:45

A Microsoft márciusban mindössze három biztonsági frissítést tervez kiadni a Windows-hoz és kapcsolódó szoftvereihez, ráadásul csupán az egyik tartalmaz kritikus sebezhetőségre való javítást.

A kijavításra kerülő biztonsági rések a Windows Vista, Vista SP1, a Windows Server 2000, a Server SP4, a Windows XP SP2, SP3 és x64, a Server 2003 SP1 és SP2, valamint a Server 2008 operációs rendszereken találhatók. A Microsoft nem részletezte, hogy pontosan mely sebezhetőségekről van szó, mint ahogy azt sem, hogy a frissítések számszerűen hány javítófoltot tartalmaznak. Mindenesetre, az eddigi szokásokkal összhangban az minősül kritikus hibának, amelynek kihasználásához nem szükséges a felhasználó aktív közreműködése és egyúttal rosszindulatú kódok távolról történő futtatását teszi lehetővé a megfertőzött számítógépen. A másik két frissítés által javított, „fontos” sebezhetőségek általában adatlopásnak, vagy szorosan ehhez kapcsolódó egyéb visszaéléseknek nyitnak utat.

A jövő keddi biztonsági frissítések a szokásos eljárásnak megfelelően letölthetők a bekapcsolt Automatikus Frissítési alkalmazáson keresztül, vagy pedig a Microsoft weboldaláról. A pontos részletek is csak akkor derülnek majd ki velük kapcsolatban, azonban az előzetes tájékoztató azért angolul elolvasható a http://www.microsoft.com/technet/security/Bulletin/MS09-mar.mspx címen.

Kulcsszavak: Microsoft Windows security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50