CyberShot HX1 részletek

Kiss Ádám Zoltán, 2009. március 8. 15:03

A Sony gépének várható érkezéséről már bejelentése előtt beszámoltunk, a gyártó most közzétette a pontos műszaki paramétereket a cég kameráiban is használt Exmor szenzor révén teljes értékű 1080 Full HD videokameraként is használható fényképezőgépéről.

A Cyber-shot sorozat új zászlóshajóját főként videós képességei miatt már nagyon várták a szakértők, most megérkezett a májustól kapható gép hivatalos specifikációs listája is.
A 20x-os optikai zoomjával kiemelkedő kompakt HX1 szíve a Sony által fejlesztett Exmor CMOS szenzor, 9,1 MP valós felbontással. Az eredetileg a Sony Alpha digitalis SLR család és a kamerák számára kifejlesztett Exmor technológia alacsony képzajjal biztosít jó képminőséget, különösen nagy ISO érték mellett. A nagyteljesítményű BIONZ képalkotó processzor mellett az Exmor CMOS szenzor lehetőséget ad akár 10 kép/mp sorozatfelvétel készítésére maximális felbontásban a mechanikai zár alkalmazásával. Az ‘Exmor’ CMOS szenzor kétféle expozíciós módja támogatja a gyenge fényviszonyok mellett készített alacsony zajtartalmú képek készítését. Tárgyak fotózásánál az új Handheld Twilight (állvány nélküli szürkületi képekhez) módban 6 különálló kép egymásra illesztésével születik meg a végleges felvétel, optimális képbeállítások és alacsony képzaj mellett. Ha a megörökítendő tárgy mozog, az Anti Motion Blur (elmosódottság csökkentő) módban ugyancsak 6 fotó egyesítésével születik meg a végleges kép. A Sweep Panorama egy vadonatúj expozíciós mód, amelyben tájképek, városi felvételek készíthetők. Csak le kell nyomni az exponálógombot és a fényképezőgépet horizontális (vagy akár vertikális) irányban mozgatni. A Cyber-shot készülékekben most bemutatkozó új G objektív aszférikus és ED (extra-alacsony csillogású) lencsékből áll, így minimális kromatikus aberráció mellett jó felbontás érhető el a 28mm-es nagylátószögtől az 560 mm-es teleobjektíves felvételig.



A Cyber-shot HX1 a Sony első olyan kompakt fényképezőgépe, amely 1080/30p HD filmfelvételre is alkalmas. Tiszta, részletgazdag HD videoklipek sztereó hang mellett, 30 kép/mp sebességgel rögzíthetők. A HD filmek és állóképek kitűnő minőségben élvezhetők bármely HD Ready televízión, ám a Bravia Sync a TV képernyőjén jeleníti meg a fényképezőgép kezelőfelületét, s így a Bravia TV távirányítójával kezelhető többek között a diavetítés, a zoom és a képindex is.

A Cyber-shot DSC-HX1 főbb tulajdonságai:
·    9,1 megapixeles sorozatfelvételt támogató Exmor CMOS szenzor
·    28mm-es nagylátószögű G objektív 20x-os optikai zommal (28-560mm)
·    1 cm makró közelpont
·    Sorozatfelvétel: akár 10 kép/mp maximális felbontásban is
·    Optikai képstabilizátor
·    ISO80-3200 érzékenység
·    Teljes manuális vezérlés
·    1080 Full HD videofelvétel, 30 kocka/mp
·    HD kimenet
·    Anti Motion Blur, Handheld Twilight és Sweep Panorama módok
·    3 inches kihajtható LCD kijelző (230 400 pixel)
·    InfoLITHIUM akkumulátor
·    11 MB belső memória
·    Sony Memory Stick támogatás

Kulcsszavak: Sony kamera kamkorder

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05