Letölthető a Firefox legújabb tesztverziója HTML-5 támogatással

Kiss Ádám Zoltán, 2009. március 14. 12:39

A Firefox 3.1b3 verziószámú böngésző a Mozilla közleménye szerint a következő változat, a 3.5 kiadása előtti utolsó tesztverzió, így igen közel áll a végeleges szoftverhez, ráadásul már rendelkezik a HTML-5 szabvány támogatásával is.

A ma kiadott Firefox 3.1b3 a vállalat legutolsó próbaváltozata az Internet Explorer 8 ellenfeleként szánt Firefox 3.5 érkezése előtt. Ebben a verzióban már szinte minden benne található, ami a megújulást jelzi. Fontos változás a mai végfelhasználói verzió (3.0.7) és az új szoftver között, hogy ez utóbbi már támogatja a HTML-5-öt, beleértve a videó- és audiótageket, valamint W3C Geolocation API, CSS 2.1, CSS 3 és SVG támogatással rendelkezik. Továbbfejlesztették a JavaScript kezelést ami a böngészők esetében létfontosságú a sebesség és a stabilitás szempontjából. Szintén a gyors oldalbeolvasáshoz módosítottak a Gecko megjelenítő motoron is. Ezekkel a változtatásokkal a Firefox jobban lépést tart a Safari 4 legutóbbi nyilvánosan elérhető bétaváltozatával.

A most kiadott Firefox verzió egyik érdekessége, hogy újfajta védett böngészőmódot kínál, ami a Microsoft Private Browsing elképzelésének ellenfele lesz. Ez a fejlesztés mindig is aggasztotta a Mozillát, hiszen a rivális Internet Explorer legfontosabb újdonsága, és lehetővé teszi a világhálón történő szörfölést a lehető legkevesebb nyom, személyes adatok kiszolgáltatása nélkül. A hasonló szolgáltatást kínáló Firefox 3.1b3 magyar nyelven is elérhető.

Firefox 3.1 béta 3 a Letöltés.com-on!

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

2024. április 13. 14:20

Szerkessz 4K-s Adobe Premiere videókat az ASUSTOR Flashstor 12 Pro NAS-ról!

Az Adobe Premier Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő alkalmazás. Az Adobe Premiere videók szerkesztésére és speciális effektek hozzáadására is használható. Szerkesztés közben azonban olyan problémák léphetnek fel, mint a nem megfelelő teljesítmény, a tárolólemezek lassúsága, az elegendő tárolókapacitás hiánya, vagy éppen a lemezek meghibásodása és a biztonsági másolatok hiánya. A kevés tárhellyel rendelkező számítógépek felhasználóinak és a tartalomgyártóknak az ASUSTOR a Flashstor 12 Pro használatát javasolja a hatékony 4K-videószerkesztéshez.

2024. április 13. 06:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09