Rejtélyes zsebnotesz a Lenovo-tól

Milkovits Gábor, 2009. március 16. 20:35

A Lenovo képeket szivárogtatott ki egy olyan noteszgépéről, amely a fotók tanúsága szerint érintőképernyős és zsebben is elfér.

Azt azért nehéz lenne állítani, hogy ez a zsebben való elhelyezés feltétlenül kényelmes lenne, legalábbis a képen látható módon semmiképpen. Ugyanakkor a bőrborítás azt sugallja, hogy mégiscsak valamiféle tényleges noteszjellegű felhasználásra gondoltak a Lenovo tervezői, és ezt egészíti ki az érintőképernyős kezelőfelület alkalmazása is. A gép billentyűzetének köszönhetően rendes laptopként is használható, ugyanakkor összecsukva táblagépként is tud üzemelni. A dizájn viszont még az UMPC-khez képest is egy kissé hosszúkás, ezért például jóvolna tudni, hogy milyen méretarányú a képernyőn a megjelenítés. A Lenovo viszont semmilyen részlettel nem szolgált a készülék specifikációját illetően, vagyis egyelőre azt sem lehet tudni, hogy UMPC-ről, Intel Atom processzoros netbook-ról, vagy netán valami komolyabb rendszerről van-e szó.

A Lenovo semmilyen közleményt nem fűzött a publikált fotókhoz, csupán annyit szivárogtatott még ki, hogy a készülék neve „Pocket Yoga” (kb. „zsebjóga”, hm…). A gépen egyes értesülések szerint beépített webkamera és táblagép üzemmódban az érintőképernyőt kiegészítő navigációs trackpoint felület is található.

Kulcsszavak: Lenovo notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50