Akár júniusig várni kell a Firefox 3.5-re

Milkovits Gábor, 2009. március 18. 07:43

A Mozilla Alapítvány nem sokkal a Firefox 3.1 béta kiadását követően bejelentette, hogy a végleges, nemrég 3.5-nek kinevezett böngészőt csak két-három hónap múlva, azaz május-júniusban bocsátja ki.

Ez nem az első halasztás a szoftver utolsó generációjának történetében; az akkor még 3.1 néven futó böngészőnek eredetileg februárban kellett volna megjelennie, azonban január végén ezt bizonytalan időre eltolták, mert még 18 komoly biztonsági rést kellett befoltozni a programon, ebből 15-öt a kulcsfontosságú TraceMonkey Java motoron. Mike Beltzner, a Mozilla Firefox-ért felelős igazgatója blogjában most azt közölte, hogy az eredeti tervekkel ellentétben még egy bétával készülnek, ezúttal már 3.5 elnevezéssel. Minderre indoklása szerint azért van szükség, mert ahogyan az átnevezés sugallja, nem egy hétköznapi frissítésről, hanem egy alapvetően megújított szoftver kiadásáról van szó. A béta után még egy-két RC verzióra is lehet számítani, amelyeken már tényleg csak apróságokat kívánnak tesztelni.

Az új menetrend tehát mostantól számítva még 2-3 hónapra teszi a végleges Firefox 3.5 megjelenését, legalábbis ez jelent meg egy másik Mozilla-illetékes, Chris Blizzard blogjában. Mindez nem túl szerencsés a társaság szempontjából, ugyanis a Safari 4 már kiadásra került, az Internet Explorer 8-on pedig most végzi az utolsó simításokat a Microsoft.

Kulcsszavak: böngésző Mozilla Firefox

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50