Megérkezett az IE8

Genda Csongor Zoltán, 2009. március 19. 18:44

A Microsoft képviselői már délelőtt bejelentették, hogy ma este közzéteszik az Internet Explorer új, 8-as verzióját. A vállalat ígéretéhez hűen kiadta az értékes újdonságokat tartalmazó böngészőt.

A Microsoft befejezte a tesztelést, és elérhetővé tette az IE8 végleges változatát, s így lépéselőnyre tett szert a konkurens Mozillával szemben, hiszen a Firefox 3.5-re talán júniusig kell várnunk. A redmondi konszern tanult a múlt hibáiból, és most nagy hangsúlyt fektetett a biztonságra, ám a sebességet illetően is jelentős javulást ígér az új szoftver. A Microsoft saját teszteredményei alapján kinevezte az újszülött terméket a világ leggyorsabb browser-ének, mely állítást minden bizonnyal megkérdőjelezik a konkurensek. A Release Candidate óta nem bővült új funkciókkal az alkalmazás, a fejlesztők csupán az időközben észlelt hibákat javították ki az utóbbi hetekben. A hetes verzióhoz képest számos új opcióval bővült az eszköztár. Érdekes újításnak számít a Webslices funkció, ami a weboldalak bizonyos részeinek a nyomon követését teszi lehetővé, vagy az InPrivate mód, ami pornó mód néven vált ismertté a médiában, és az előzmények eltűntetésére szolgál. Az Accelerators használata megkönnyíti a szörfölést, ugyanis ezzel gyorsan továbbvihetünk egy információt egy másik weboldalra - például a kijelölt szövegrész egyenesen továbbküldhető a webkeresőbe vagy lefordíttatható.
A program memóriaigénye valamivel nagyobb elődjénél, ugyanis a fülek egymástól függetlenül futnak, így az egyik tab lefagyása nem idézi elő a többi leállását is. Az Internet Explorer 8 webstandard-támogatottsága is nőtt, ám ennek ellenére még előfordulhatnak megjelenítési hibák.
A végleges verziót máris letölthető:

http://www.microsoft.com/windows/internet-explorer/default.aspx

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09