Internetes tartalmakat is megjelenítő Blu-ray lejátszó az LG-től

Kovács Attila, 2009. március 19. 18:52

Az LG Electronics Magyar Kft. ma jelentette be, hogy március végén új Blu-ray lejátszót vezet be a magyar piacra, amellyel többek között a közkedvelt YouTube-on elhelyezett internetes tartalmak közvetlenül a televízión jeleníthetők meg. Az LG BD370 hozzáférést biztosít az egyes Blu-ray lemezek BD Live interaktív tartalmaihoz is, valamint páratlanul széleskörű lejátszási formátumlistával büszkélkedhet, beleértve az MKV kiterjesztésű, nagyfelbontású tömörített fájlokat is.

Az LG BD370 azonnali hozzáférést biztosít a YouTube-hoz, így televízión keresztül nézhetjük meg a feltöltött videókat. Keresni a televízió képernyőjén megjelenő billentyűzet és a távirányító segítségével lehet, a találatok közti választást pedig az ikonszerű előlnézet teszi még egyszerűbbé, A megjelenített videók képének mérete a képernyőre optimalizálható.

A BD370 különféle adathordozókon számtalan formátumban tárolt tartalmat képes lejátszani. Ilyen az egyre népszerűbbé váló, nagyfelbontású, tömörített MKV kiterjesztésű fájl is. A kompatibilis fájlformátumok között szerepel a már megszokott DivX, MPEG4, JPEG, MP3 és a WMA, valamint olyan további nagyfelbontású, tömörített fájlformátumok is, mint az MP4 és az AVI. Ezeket a BD370 - a Blu-ray lemezeken túl - optikai adathordozóról (pl. CD-k, DVD-k és Blu-ray lemezek) vagy USB pendrive-ról is ugyanolyan minőségben játssza le. Az LG BD370-en keresztül a filmrajongó hozzáférhet továbbá online filmelőzetesekhez, kulisszák mögötti jelenetekhez és olyan más extrákhoz, mint csengőhangok, interaktív játékok és filmfeliratokhoz is. Ezt a készülék és a lemez BD Live funkciója teszi lehetővé.

„Az LG mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy termékei felhasználó számára több fontos funkciót is tartalmazzanak. Az LG BD370 olyan sokoldalú készülék, amilyen jelenleg nincs a piacon - mondta a bemutatón Szili Krisztián, az LG Electronics Magyar Kft. regionális szórakoztatóelektronikai marketing menedzsere.

Az LG BD370 a HDMI 1.3 csatlakozásoknak köszönhetően 1080p felbontású képet ad, kiváló színmélységgel. Ez hozzájárul ahhoz, hogy az ívek letisztultak, a részletek élesek, a színek pedig csíkoktól mentesek és valósághűek legyenek. DVD felkonvertáló funkciója révén, a hagyományos DVD filmek felbontását 1080p minőségűre javítja, így a Blu-ray lemezek elterjedésével nem kell lecserélnünk a már meglévő DVD gyűjteményünket ahhoz, hogy jobb minőségben élvezhessük kedvenc filmjeinket. Az „Express Reaction” üzemmódnak köszönhetően csak 18 másodpercre van szükség ahhoz, hogy a készülék az 1 wattnál is kevesebb energiafogyasztású készenléti állapotból működésre készen álljon. A BD370 elegáns megjelenését bekapcsolás után a középső panel színváltó jelzőfénye Blu-ray lemez esetén kéken, DVD-knél pirosan, CD-k lejátszásakor pedig lilán világít. Az LG SIMPLINK csatlakozás egyetlen távirányító használatával biztosítja a házi mozi rendszer valamennyi kompatibilis összetevőjének teljes körű vezérlését. A Dolby True HD és a DTS-HD formátumok javítják a nagy bitsebességű hang minőségét. A hangzás bitről bitre megegyezik a stúdióban készített profi hangfelvétellel.

Kérdésre válaszolva Szili Krisztián elmondta: a jelenlegi vezetékes változatú LG eszközt a várhatóan a nem távoli jövőben kiegészíti a vezeték nélküli Blu-ray berendezés.

Kulcsszavak: LG LG Electronics Blu-ray

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09