Bővül a digitális rádiós kínálat

forrás Prim Online, 2009. március 19. 20:40

Az Antenna Hungária április végéig meghosszabbítja a DAB+ rendszerű digitális földfelszíni rádiós kísérleti sugárzását. A programválaszték a mai napon tovább bővült a Gazdasági Rádió műsorával, ezáltal az elérhető csatornák száma kilencre emelkedett.

Mint ismeretes, az Antenna Hungária 2008 decemberéig kiépítette a digitális földi rádióhálózat első ütemét, melynek lakossági lefedettsége megközelíti a 30%-ot. Ezt követően a társaság 2009. január 23-ától Budapesten és környékén kísérleti sugárzást indított a DAB+ digitális földfelszíni rádióhálózatán a Magyar Rádió és a Swiss Satellite Radio 3-3 programjával. A kísérleti sugárzás február közepén a Sláger Rádió és a Magyar Katolikus Rádió csatornáival bővült.

Az Antenna Hungária április végéig meghosszabbítja a DAB+ rendszerű digitális földfelszíni rádiós kísérleti sugárzását. A programválaszték a mai napon tovább bővült a Gazdasági Rádió műsorával, ezáltal az elérhető csatornák száma kilencre emelkedett.

A sugárzás megindulásával párhuzamosan megkezdődött a DAB+ képes rádiókészülékek forgalmazása is Magyarországon, jelenleg 4, hamarosan pedig már 6-8 típusú készülék érhető el a kiskereskedelmi forgalomban. Az Antenna Hungária számít arra, hogy a forgalomba kerülő DAB+ sugárzás vételére képes készülékek kínálata tovább bővül az elkövetkezendő hónapokban.

Az Antenna Hungária célja a kísérleti sugárzással olyan új technikai megoldás bemutatása a partnerei, a rádiós tartalomszolgáltatók felé, amelyet igénybe véve a rádiócsatornák a XXI. századnak megfelelő színvonalon és minőségben szólhatnak a hallgatóikhoz.

A kísérleti sugárzás meghosszabbítása elegendő időt biztosít a magyar rádiós tartalomszolgáltatók számára – különösen a közszolgálati rádió számára, amelyre vonatkozik a must carry kötelezettség – ahhoz, hogy megtegyék a sugárzási szerződés aláírásához szükséges lépéseket. Ezáltal fentiek eredményeképpen a rádiók biztosíthatják a magyar lakosság számára, hogy amennyiben digitális rádiókészüléket vásárolnak, a kínálatban kiváló minőségben megtalálják a legnépszerűbb csatornákat – köztük a közszolgálati rádióprogramokat is – a digitális platformon az elkövetkezendő 12 év során.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09