YouTube videóból mp3!

Kiss Ádám Zoltán, 2009. március 23. 21:58

Sokak problémája, hogy egy zeneszámot csak a videómegosztón találnak meg, ám most egy új oldal segítségével a hangot leszedhetjük a videóról, és rögtön mp3 formában feltehetjük kedvenc iPodunkra. A szolgáltatás minden böngészőből elérhető, ám a Firefox felhasználók külön bővítménnyel segíthetik a konvertálást.

Sokak számára ismerős helyzet, hogy egy-egy kedvenc előadójuk számát csak a YouTube-on érhetik el. Ennek több oka lehet, például ritka koncertfelvételről, televíziós showban történt szereplésről van szó, vagy egy alkalmi együttműködésről másik előadóval, esetleg feldolgozásról, ami még nem jelent meg, és talán soha nem is fog lemezformában kiadásra kerülni. A kép talán nem is olyan fontos, a fülünkben maradt dallamot szeretnénk magunkkal vinni, mondjuk kijelző nélküli iPod Shuffle-unkon. Az ilyen helyzetekre jelent megoldást egy új szolgáltatás. Az egyelőre béta verzióban, ám teljes funkcionalitással, hibátlanul és ingyenesen működő szolgáltatás oldalán egyszerűen be kell másolnunk a megadott mezőbe a YouTube videó linkjét. A Convert, vagyis átalakítás gomb megnyomása után a türelmesen várnunk kell, akár néhány percet is, majd megjelenik egy link, ami az átalakított, immáron mp3 fájlé. Ennek tartalmát azután a kívánt formában és a kívánt helyre menthetjük el, és már tölthetjük is fel az állományt saját készülékünkre.

A szolgáltatás bármely böngésző felhasználói számára elérhető, a Firefox kedvelői azonban külön segítséget kapnak egy apró kis kiegészítő formájában. Ennek telepítése után a böngésző automatikusan letölti a videó linkjét, megkönnyítve az átalakítás folyamatát.

Kulcsszavak: mp3 zene YouTube

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05