Adobe Director 11.5 multimédiára és játékfejlesztésre

forrás Prim Online, 2009. március 26. 16:27

Az Adobe Systems Incorporated ma egy játékfejlesztői konferencián bejelentette az Adobe Director szoftver új verzióját, amellyel a játékfejlesztők, a multimédiás tartalmak fejlesztői és az elektronikus oktatás szakemberei számos új, magával ragadó multimédiás és játékalkalmazások készítését segítő szolgáltatáshoz jutnak. Az új audiomotort, a nagyfelbontású (HD) videót és a fejlett 3D szolgáltatásokat támogató Adobe Director 11.5 gazdag és rugalmas platformot biztosít az online és az asztali számítógépeken használt alkalmazások készítéséhez.

A Director 11.5 új szolgáltatásai közé tartozik az új audiomotor, amellyel a fejlesztők 5.1 surround hangot, a valós idejű keverés használatával pedig hanghatásokat készíthetnek. A H.264 formátum támogatásának és az RTMP-alapú adatfolyamoknak köszönhetően a felhasználók nagyfelbontású videotartalmakat hozhatnak létre. A fejlesztők emellett létrehozhatnak és importálhatnak 3D anyagokat a Google SketchUp és a SketchUp 3D Importer programokkal. Az NVIDIA PhysX motorra épülő fejlett fizikai képességek segítségével továbbá a felhasználók olyan játékokat és szimulációkat készíthetnek, amelyek valódi gravitációt és más hasonló hatásokat modelleznek.

Az új szolgáltatások mellett a Director 11.5 a Mac OS X 10.5 Leopard rendszeren szintén fut, valamint továbbra is támogatja a JavaScript és a Lingo nyelvet, amely a Director saját programozási nyelve. A program emellett egyéb funkciókat is kínál a jobb programozási teljesítmény, a könnyen használható felhasználói felület és a külső fejlesztők kiegészítőinek segítségével, amelyek egy bővíthető multimédia-készítő környezetet hoznak létre.

Árak és elérhetőség
Az Adobe Director 11.5 várhatóan 2009 márciusának végétől lesz megvásárolható. A termék többféle operációs rendszeren fut, többek között a Microsoft Windows XP rendszeren a Service Pack 2 csomaggal, a Windows Vista rendszeren és a Mac OS X 10.5 verzióján az Intel-alapú Macintosh rendszereken. Az Adobe Shockwave lejátszó e rendszerek mellett a Mac OS X 10.4 verzióján is fut a PowerPC-alapú Macintosh rendszereken.

Kulcsszavak: Adobe játék multimédia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50