A Morgan Stanley nagyra értékeli a Műegyetemet

forrás Prim Online, 2009. március 26. 18:50

Másokat megelőzve, újabb nemzetközi szakmai sikert ért el a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME). A mai napon közös Pénzügyi Informatikai Innovációs Központról és az ezzel kapcsolatos stratégiai együttműködésről szóló szerződést kötött a világ egyik vezető pénzügyi szolgáltató cége, a Morgan Stanley és a BME.

David Legg, az MS egyik vezérigazgatója és budapesti irodájának vezetője a megállapodás ünnepélyes aláírásán kijelentette: a BME jelentős tudományos háttérrel rendelkezik a matematikai és információtechnológiai alkalmazások kutatása és fejlesztése terén, így a MS pénzügyi IT szaktudását a BME oktatási tapasztalatával a siker reményében ötvözhetik. Levendovszky János, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán (VIK) megalakuló központ vezetője elmondta: projekt alapokon szervezik a munkát, egyelőre nincs külön oktató szakembergárdája a központnak, a szükséges pénzügyi szoftver erőforrásokat (pénzügyi szoftvertechnológia és fejlesztés, pénzügyi információs rendszerek, pénzügyi modellezés, idősorok vizsgálata, kockázatelemzés, portfolió-optimalizálás) is az MS biztosítja. A bekerülési összeg projektenként mintegy 70 millió forint.  

A BME 2005 óta szorosan együttműködik a Morgan Stanley-vel. A MS és a BME között eddig öt k+f projekt született, a MS támogatja a BME VIK gazdasági informatikus mesterképzését (híreink szerint a most induló központ munkájában 20 mesterképzős hallgató vesz részt); továbbá a MS fő támogatója a Challenge 24-nek, a BME 24 órás nemzetközi programozói versenyének.

További információ: a MS a közelmúltban vette fel hétszázadik alkalmazottját a szintén budapesti székhelyű Ügyviteli és Technológiai Szolgáltató Központjába.

Kulcsszavak: BME oktatás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09