Új Toshiba Satellite noteszgép sorozat

Kiss Ádám Zoltán, 2009. március 28. 21:02

A Toshiba A és L sorozatú 300-as Satellite noteszgépei a gyártó egyik legjobb ár-érték arányú modelljei, számos extra szolgáltatással, mint a jelszó begépelése helyett webkamerás belépés.

A laptophoz kapott arcfelismerő szoftverrel a bejelentkezéshez elegendő a webkamerába mosolyogni, nincs többé szükség a jelszó vagy azonosító begépelésére. Kizárt, hogy illetéktelenek beléphessenek a nevünkben. Ha a kisvállalkozásunkhoz vásárolt laptopot az egész család is használja, akkor mindenki a személyes fiókjához férhet csak hozzá, és ehhez elegendő csak a webkamerába nézni. A TrueBrite képernyők nagy látószöggel rendelkeznek, azonos fényerőt és színpontosságot nyújtanak több irányból is,  így társas filmnézésére vagy játékra is lehetőséget kínálnak. Az egyedül álló tükröződésgátló bevonat növeli a kép fekete-fehér kontrasztját, minimalizálja a felhasználó mellett vagy mögött levő fényforrások kellemetlen tükröződését.

Az elhalkulásmentes Toshiba antennás laptopok egyszerű és megbízható csatlakozást biztosítanak. Azokban a készülékekben, amelyekben Bluetooth is van, az elhalkulásmentes antenna valójában három antennából áll.  Az LCD képernyő tetejébe került beépítésre a három (vagy két) antenna, két WiFi és egy Bluetoth. A laptop automatikus antennaválasztási funkcióval rendelkezik az optimális vezeték nélküli adatátvitel érdekében. A hordozható eszközök és perifériák zavaró hatásának kiküszöbölése végett az antennapáros két frekvencia sávot használ, amely növeli a sikeres csatlakozás esélyét. Lehetőség van a WiFi és a Bluetooth kapcsolat párhuzamos használatára, de a laptop a kommunikációhoz kiválaszthatja mindig az erősebb jelet fogó antennát is. A profilok használatával számos csatlakozási beállítást tárolhatunk el, akár több személy részére is. Nem kell fejben tartani az egyes állomások, például az otthoni és a munkahelyi vezeték nélküli hálózat paramétereit. A Radar képernyőjén megtekinthetők az egyes hozzáférési pontok által használt protokollok. A Summit lehetőséget biztosít gyors fájlmegosztási és -átviteli kapcsolat létrehozására WiFi-n vagy Bluetooth-on keresztül. Ha probléma adódna a csatlakozással, akkor a Connectivity Doctor-rral kereshetjük meg a hibát. Ha egyedül nem boldogulunk, akkor naplófájlok létrehozásával segíthetjük a számítógépes szakemberek munkáját a gondok gyors megoldásában. Az USB portra kapcsolt egyéb mobil eszközt, vezeték nélküli egeret, rádiótelefont, MP3 lejátszót, az elfáradt PDA-t vagy navigációs eszközünket feltölthetjük a notesz akkujáról is.
 
Toshiba Satellite A300 család

 

Az A300 a Toshiba összes EasyMedia szolgáltatását nyújtja, az ATI Radeon grafikus vezérlő, kiváló minőségű Harmon Kardon sztereó hangszórók és Dolby Sound Room technológia alapfelszereltség. A háttérvilágítással ellátott Toshiba EasyKey érintőgombok gyors hozzáférést nyújtanak a multimédiás funkciókhoz. A videóhívásokhoz az arcfelismerő szoftveres, 1,3 megapixel felbontású webkamerát használhatjuk.
 
Az A300-1NO a teljes repertoárt tartalmazza a Toshiba egyedi alkotóelemeiből. A valósághű képet az ATI Mobility Radeon HD 3470-es grafikus motor biztosítja 256 MB-os saját memóriával, amit a rendszermemóriából tovább növelhetünk. Bluetooth és Wireless-N kapcsolat áll rendelkezésünkre a vezeték nélküli kommunikációhoz. A kétmagos processzort 3 GB memória szolgálja ki, ami egészen 8 GB-ig bővíthető. A család másik képviselője, az A300-21C, ez a modell T3400-as (2,16 GHz) processzort és indulásnak 2 GB memóriát kapott, ami szintén 8 GB-ig növelhető, viszont a multimédiás világhoz a 21C beépített kártyaolvasóján át is bekapcsolódhatunk.
 
Toshiba Satellite L300 család
 
Általános felhasználású noteszgépek, a kedvező árat kombinálják a sokrétűséggel, munkára, otthoni felhasználásra és kikapcsolódásra egyaránt alkalmasak.
 
A legalapvetőbb feladatokat oldhatjuk meg a barátságos árú, Celeron processzoros L300-1B8-assal úgy, hogy közben nem kell lemondanunk a mobil világ egyetlen lehetőségéről sem.  Rendelkezésünkre áll beépített, arcfelismerős, 1,3 megapixeles webkamera és mikrofon, a TrueBrite széles képernyő és vezeték nélküli hálózati vezérlő, elhalkulásmentes antennával. Az adott felhasználáshoz illő 2 GB memóriával indul, de kibővíthetjük 4 GB-ra is, ha szükséges. Az L300-1B9 sok mindenben hasonlít az előző családtaghoz, de kétmagos motort kapott, hogy az erőteljesebb erőforrás igényű alkalmazásokkal is elbírjon. Adattárolója viszont szintén 160 GB-os, ami a célnak éppen megfelelő. A nagyobb kapacitású L300-1EF-nél 3 GB kezdő memória és 250 GB merevlemez száll szembe a feladatokkal. Erre a modellre Windows Vista Home operációs rendszer is került, így megspórolva a különálló rendszer költségét. Minden Toshiba laptophoz két éves nemzetközi garancia jár.

Kulcsszavak: Toshiba notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50