Raidsonic: merevlemez és fájlmegosztás egyben

Kiss Ádám Zoltán, 2009. március 29. 07:21

A Raidsonic IB-NAS902 külső házba ültetett merevlemezen egyszerre oldhatjuk meg a PC-n feleslegesen tárolt adatok raktározását és egyben a hálózaton való megosztását. A NAS a fájlmegosztáshoz a SAMBA vagy FTP protokollt kínálja és lehetőséget biztosít interneten keresztüli eléréshez is.

Az UPnP AV Serverrel használhatjuk a Xbox 360-at zenék és képek áttöltésére. A hálózaton egyszerre maximum 16 felhasználó tud saját tárterületet foglalni magának. A személyes tárterületek a hálózat többi tagja számára rejtve maradnak. Az IP címkiosztás lehet statikus vagy történhet az automatikusan konfigurálható DHCP-vel. Ez optimális megoldás a családunk tagjai számára vagy akár egy kisebb irodát is ki tud szolgálni – külön szerver nélkül. A hálózatra 100 MBit/s sebességű ethernet interfésszel kapcsolhatjuk, de a saját gépünkre a 480 MBit/s sávszélességet nyújtó USB portra vagy, ha van, akkor egy eSata csatlakozóra. Ekkor akár 3 GBites másodpercenkénti adatátvitelt is elérhetünk.
 
 A HDD-ket 1,5 TB-ig fogadja el, de a hálózatkezelője FAT32-es rendszert használ, ami miatt a több részre történő particionálásra egy ekkora meghajtónál szükség lesz, ha azt a hálózaton át is el szeretnénk érni. A Raidsonic által tervezett alumínium ház kialakítása olyan, hogy a winchester által termelt hőt külön ventilátor nélkül is elvezesse és a merevlemez hőmérsékletét optimális szinten tartsa. A ventilátor mentes megoldás egyértelmű előnye a csendes működés és a kisebb energiaigény. A NAS-902 dobozában a leírás és a telepítő CD mellett egy ethernet kábelt, egy USB kábelt és egy eSata kábelt is találunk. A NAST-t használhatjuk Windows, Mac OS X és Linux alól is. A Raidsonic két év garanciával támogatja a NAS902-t.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09