Válsághatást enyhítő projektmenedzsment

Kovács Attila, 2009. március 29. 16:12

Projektmenedzsment a gazdaságban címmel, április 2-án tizenkettedik alkalommal rendezik meg a projektmenedzsment fórumot. Az előzetes hírek szerint a 36 (!) előadást és két kerekasztal-beszélgetést magában foglaló, fizetős HTE szakmai esemény kiemelt figyelmet fordít a pénzügyi válság projekt hatásainak kezelésére, a projektmenedzsment szereplők hatáskörének alakulására a különböző iparágakban, az innovációs projektek kritikus kérdéseinek bemutatására és kezelésére, az akadémiai kutatások legújabb eredményeinek bemutatására, a hazai projektmenedzsment helyzetének bemutatására és a fejlődési utak megvitatására.

A Termál Hotel Margitsziget ad otthont a fórumnak, amelynek minden bizonnyal egyik kiemelkedő eseménye lesz a Pénzügyi válság hatása a projektekre című, kétórás kerekasztal-beszélgetés. Előzetes híreink szerint a kerekasztal a vitaindító gondolatai a következők lesznek:
- hogyan, milyen szempontrendszer (költségcsökkenés vs. funkcionalitás stb.) szerint szelektáltak/szelektálnak a nagy cégek a projektek között; 
- az induló projektek jellemzői (nagyobb vezetői figyelem, szorosabb pénzügyi kontroll, megváltozott motivációs rendszer, hatékonyabb kommunikáció) és gyakorlati megvalósításuk. Előzetes információk szerint levezető elnöknek Czifra Andrást (Qualysoft), a vitaindítók megtartására pedig Bányai Ervint (Invitel Távközlési Zrt.), Kaliszky Andrást (UniCredit Bank) és Tiszai Zoltánt (StepChange) kérték fel.

A másik kerekasztal vita Prónay Gábor (Pro-COMpass) levezető elnöklésével a projektmenedzsment hazai helyzetét járja körül. Országos felmérés tapasztalatai alapján olyan kérdéseket vizsgál mint a projektmenedzsment kompetenciák (képességek, attitűdök) meglétének fontossága a projekt sikere szempontjából; a projektmenedzsment oktatás-képzés helyzete, színvonala és a projektmenedzsment szakma elfogadottsága; a (hazai) projektek 2009. évi üzleti-gazdasági kilátásai.

A délutáni három szekcióban az előadók a következő témákhoz szólnak hozzá:
- A szekció: projektmenedzsment értékek, kompetenciák, kulturális illeszkedések; módszertanok, eszközök
- B szekció: projektmenedzsment az innovációban, innováció a projektmenedzsmentben
- C szekció: projektmenedzsment módszertani fejlesztések, kutatási eredmények (I. és II. rész).

A fórum keretében nyolcadik alkalommal adják ki „Az év projektmenedzsere" díjat, amelynek legfontosabb célja a projektmenedzseri tudás, tapasztalat és képességek széleskörű elismertetése.

További információ:www.hte.hu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Mesterséges intelligenciával készítik össze az Unilever B2C webshopjának rendeléseit

Közel 800 cikkszámot kezel, illetve mesterséges intelligenciával ellátott eszközökkel végzi a komissiózási feladatokat a Waberer’s Csoport leányvállalata, a WSZL az Unilever Magyarország Unishop elnevezésű B2C webshopjában. Az új megbízásnak köszönhetően a Waberer’s eddigi tevékenysége bővült és egy 14.500 négyzetméteres raktári terület kezelése mellett immár az Unishop raktárlogisztikai és fullfilment kiszolgálását is végzi. 

2024. április 17. 14:50

Terjednek az alacsony kódú technológiák

Az elmúlt években állandó slágertéma volt a globális informatikushiány, majd elkezdtek záporozni a hírek a techszektorban zajló tömeges elbocsátásokról és a szakértők máris a vészharangokat kongatták. A fordulatot a legtöbben a mesterséges intelligencia számlájára írják, ugyanakkor egyre nagyobb szeletet hasítanak a piacból a low-code platformok is. Ezekkel minimális kézi kódolással fejleszthetünk gyorsan és hatékonyan, miközben rugalmasan alkalmazkodhatunk a változó igényekhez és egyszerűen hangolhatjuk össze az üzleti és technológiai szempontokat. 

2024. április 17. 10:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09