Új, színes, sokféleképpen konfigurálható Dell Inspiron asztali PC-k

Milkovits Gábor, 2009. március 31. 07:01

A Dell forma és tartalom tekintetében egyaránt megújította Inspiron asztali PC-termékcsaládját; a változások közül elsőre a legszembetűnőbb talán az, hogy a színválaszték jelentősen kibővült.

Az Inspiron asztali számítógépek ezentúl kétféle, karcsú (slim) és minitorony (mini tower) formátumú házban kerülnek forgalomba. A színskála a feketétől és fehértől a kéken, zöldön, lilán és narancssárgán át a rózsaszínig terjed – a Dell persze olyan hangzatos neveket adott az árnyalatoknak, mint „tavasz-zöld”, vagy „mandarin-narancs”. Ami a hardvert illeti, a számítógépek Intel Celeron, Core 2 Duo és Core 2 Quad, valamint AMD Sempron, Athlon X2 és Phenom X4 CPU-val kerülnek forgalomba. A maximális konfigurálható memória eléri a 8 GB-ot. A karcsú verziónál 750 GB, a mini-toronynál pedig 1 terabájt a választható merevlemez maximális kapacitása, a grafikus alkalmazásokért pedig belépő szinten integrált Intel csip, míg feljebb különféle ATI Radeon GPU-k felelnek.

Amint azt a megújult külső is mutatja, az új Dell Inspiron asztali PC-k legfontosabb tulajdonsága a változatosság, vagyis az a lehetőség, hogy mindenki megtalálja az igényeinek, ízlésének és persze pénztárcájának leginkább megfelelő változatot. Ez utóbbi pedig a mostani válság idején nyilvánvalóan kulcsfontosságú a vásárlók és a kereslet komoly visszaesésével szembenézni kénytelen gyártók számára egyaránt. A forgalmazásról egyelőre annyit lehet tudni, hogy a gépek még tavasszal kaphatóak lesznek világszerte, 300 dolláros induló áron.

Kulcsszavak: Dell PC

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50