A Panasonic kiszáll a Toshibával közös LCD-gyártó vállalatból

Milkovits Gábor, 2009. április 3. 07:11

A Panasonic a válság miatt eladja a kisméretű LCD paneleket gyártó Toshiba Matsushita Display Technology vegyes vállalatban birtokolt részesedését a partner Toshibának.

A céget még 2002-ben hozta létre a két japán elektronikai cég, azzal a céllal, hogy kis- és közepes méretű képernyőpaneleket gyártsanak, ami akkor határozottan ígéretes vállalkozásnak tűnt. A mostani gazdasági válság miatt azonban nemcsak a nagyméretű paneleket felhasználó síkképernyős televíziók, hanem a mobileszközök iránt is drasztikusan megcsappant a kereslet, ami a Panasonic szerint lépésük fő oka volt. Az LCD és OLED technológiát is alkalmazó céget az immár egyedüli tulajdonos Toshiba fogja átszervezni, ennek részletei azonban egyelőre nem ismertek. Az új nevén Toshiba Mobile Display társaság jelenleg 2700 dolgozót foglalkoztat.

A Toshiba Matsushita egyike azon kevés LCD gyártóknak, akik nem keveredtek bele a tavalyi illegális árrögzítő kartellbotrányba. Az LG, a Chunghwa Picture Tubes és a Sharp egyaránt érintettek, sőt a későbbiekben a Hitachi is bevallotta, hogy részese volt a jogsértő üzleti gyakorlatnak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50