Tölgyessy Péter és Mocsai Lajos előadása az Oracle-felhasználók magyarországi konferenciáján

forrás Prim Online, 2009. április 7. 19:21

Tizenharmadik alkalommal tartja éves konferenciáját az Oracle Felhasználók Magyarországi Egyesülete (HOUG) április 6-9. között, 400 érdeklődő részvételével.

Idén kaptak először az üzleti alkalmazásokról szóló előadások, ügyfél referenciák külön szekciót. A két napot kitöltő részben CRM, HR és tehetségmenedzsment, ellátási lánc menedzsment, törzsadatkezelés, pénzügyi tervezés, és természetesen ERP bevezetések lesznek a téma.

Az üzleti alkalmazások mellett további nyolc témakörben hallgathatnak előadásokat a résztvevők: adatbiztonság, alkalmazásfejlesztés és -tesztelés, Enterprise 2.0, korszerű adatközpontok, licencszabályok és támogatás, SOA és integráció, üzleti intelligencia és adattárház, valamint az Oracle University workshopjai fejlesztőknek, adatbázis-adminisztrátoroknak. Az előadói helyekre pályázni lehetett, a benyújtott pályázatokat a HOUG vezetőiből és Oracle szakembereiből álló zsűri értékelte. Az elbírálás során előnyt élveztek az olyan témajavaslatok, melyek egy-egy konkrét projekt megvalósulását mutatják be egy hazai vállalatnál.

A konferencia nyitó előadásában Reményi Csaba, az Oracle Hungary ügyvezető igazgatója beszélt arról, miként lehet az informatika küldetését a megváltozott gazdasági körülményekhez igazítani. Reményi Csaba a gazdasági helyzet kapcsán a túléléshez és megerősödéshez szükséges lépésekre helyezte a hangsúlyt. Ezek véleménye szerint az ügyfélközpontúság, a vállalati folyamatok agilisabb kiszolgálása, valamint a hatékonyabb és szabályozottabb működés. Egyben arra buzdította a jelen lévő felhasználói kört, hogy fokozottabban figyeljenek a már meglévő Oracle megoldásaik gazdag funkcionalitásának kihasználására, és aknázzák ki befektetéseik értékét, a bennük rejlő lehetőségeket.
 
A rendezvény első napján két meghívott előadó színesítette a programot. Tölgyessy Péter, az MTA Politikatudományi Intézet kutatója a Magyarország előtt álló politikai és gazdasági kihívásokról beszélt, Mocsai Lajos az MKB Veszprém KC kézilabdacsapatának vezető edzője az üzlet és a sport hasonló kihívásairól – csapatépítés, motiválás, hatékonyságjavítás, formaidőzítés, krízishelyzetek kezelése – tartott előadást.

A konferencián számos előadás szól a BI és adattárház témáról, így például pénzintézeti esettanulmányok az OTP, Lombard Lízing, Giro Zrt. és a Generali adattárházairól, de szó lesz Oracle adattárházak feltöltéséről SAP-ből származó adatokkal. A témák között szerepel még a térinformatikai nyilvántartás az Elműnél és Émásznál, a Mavir Zrt. új internetes portálja, a belső biztonságot szolgáló Oracle Audit Vault megoldás első magyarországi bevezetése, és számos más termék hazai alkalmazásának bemutatása.

Az idei évben a fiatal generáció is helyet kapott a konferencián. A „Diákelőadások” szekcióban egyetemista diákok számolnak be Oracle termékekre épülő munkáikról, valamint az Oracle Tehetségek ifjúsági pályázat tudomány kategóriájának nyertese is bemutatja kutatásait. A középiskolás Slezsák János „Napenergia a háztartásban” című előadásában saját sikeres kísérleteiről is beszámol.

Kulcsszavak: konferencia Oracle-hu

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50