Megújuló Sziget, kedvezményes jegyekkel

Kiss Ádám Zoltán, 2009. április 13. 09:50

Az idén augusztus 12-17 között megrendezésre kerülő Sziget fesztivál kevesebb színpadot, online elérhető kedvezményeket és több újdonságot kínál, egyik fő támogatója pedig egy vadonatúj interaktív programkereső oldal.

„Tavalyi térképpel könnyen lehet, hogy eltévednénk az idei Szigeten” – nyilatkozta Gerendai Károly főszervező arra utalva, hogy a megújulás jegyében számos programhelyszín átalakul, költözik, illetve olvad egybe az idei fesztiválon, melynek eseményei egy új programportálon is rákereshetők lesznek.. Mindemellett komoly kedvezményt is igénybe vehetnek idén az egyetemista, főiskolás diákok, így akár 50%-kal olcsóbban juthatnak Sziget hetijegyhez. És újabb programhelyszínek is gazdagítják a programpalettát: egyebek mellett bemutatkozik a Sziget 2009-en a Pécs 2010 Európa Kulturális Főváros program is lesz a hazai kulináris, kézműves és iparműves termékeket felvonultató Hungarikum Falu is. Mindez augusztus 12-17 között, két bemelegítő nappal felvezetve.

A változások és újítások kedvezményekkel is társulnak az idén. Az akció keretében a magyar egyetemista és főiskolás tanulók olyan csoportos (ottalvós illetve hazamenős) bérleteket vásárolhatnak, melynél a kedvezmény a csoport létszámától függ. A maximum 50%-os árcsökkenést 46 fős csoporttal lehet elérni. A kedvezmény részleteit a www.sziget.meex.hu oldalon ismerhetik meg az érdeklődők. A szervezők szándéka szerint ezzel újra erősödhet a Sziget „diáksziget” jellege, annak dacára, hogy a jegyárakat emelik. Figyelembe véve az átalakuló szokásokat, hogy tudniillik a fiatalok késő este, akár 11 után indulnak el szórakozni, a napijegyek terén is kedvezményt vezetnek be idén a Sziget szervezői. Ennek értelmében este 11 után fél áron jöhetnek be a látogatók. Különböző csekkekkel és utalványokkal (Üdülési Csekk, Sodexo Pass, Accor Servicesis, Cadhoc művelődési csekk) is lehet Sziget jegyeket vásárolni, ez a lehetőség azonban nem kombinálható a többi kedvezménnyel.

A mínusz egyedik napon a 20 éves Tankcsapda nagy születésnapi buliját tartja a Szigeten, egyedi fénytechnikával és direkt erre az alkalomra épülő színpadi díszletekkel. Míg tavaly a Sziget a magyar dal ügyének is helyt adott a fesztivált felvezető egyik napon ( s a Magyar Dal Napja más formában és helyszíneken él ezentúl tovább), idén a tolerancia jegyében zajlik majd a nulladik nap, a Rock Against Racism szervezőivel karöltve. Az Open színpad átadja a helyét a magyar nagyszínpadnak, azonban fellépői a Civil Színpadon kapnak majd helyet. A nemzetközi fesztiválporondon nem ismeretlen VIP kemping is várja már a látogatókat. Lényege, hogy a korábbi szolgáltatások mennyiségét és színvonalát nem csorbítva, a szervezők kialakítanak egy helyet, ahol koncentráltan lehet igénybe venni – amúgy a Sziget különböző területein meglévő - számos szolgáltatást. Az őrzött területen ABC, vendéglátás, internet-elérés, telefontöltő, éjjel-nappal nyitva tartó recepció, információ, mosoda, csomag és értékmegőrzés nyújt kényelmet az ezt igénybe vevő látogatóknak.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09