DSLR-ből teljes értékű videokamera

Kiss Ádám Zoltán, 2009. április 26. 09:00

Ahogy a tükörreflexes gépek világában megjelent a HD videó lehetőség, már csak pár praktikus kiegészítő hiányzik ahhoz, hogy valóban úgy használhassuk őket, mint egy igazi kamerát, egy cég most betöltötte az újonnan kialakult űrt.

A tükörreflexes fényképezőgépek gyártóit rengeteg kritika érte azért, mert a nagyszerű optikák és szenzorok nyújtotta lehetőségeket nem lehetett videózásra is kihasználni. És valjuk be, ez teljesen jogos követelés volt, hiszen egy-egy akár milliós árcímkével rendelkező gép optikája messze jobb a drágább kamerákénál is, érzékelőjük nagyméretű, képfeldolgozó processzoruk is a leggyorsabbak közül való. A jég nemrég megtört, a Canon, majd a Nikon is megjelentette első HD videós DSLR-jeit, majd mára a kategória belépőszintű modelljeiben is kezd megjelenni a 720p illetve 1080p Full HD videóképesség. Mindezek kihasználásához azonban a fényképezéshez kialakított testnél többre is szükség lehet. Jól jönnek a tartósínek, kéziállványok, és még számos egyéb kiegészítő. A frissen keletkezett piaci űrt most a Redrock töltötte ki először, kifejezetten tükörreflexes fényképezőgépekhez tervezett kiegészítőik már 195 dolláros ártól elérhetőek. A legpraktikusabb kiegészítők között talán a válltámaszt említhetnénk, mely igaz híradós videómunkát is lehetővé tesz, vagy a kis kereső hátrányait orvosló nagyméretű LCD keresőt, mely külön állványra szerelhető. A tartozékok mobil rendszerűek, így számos kiegészítő kombinálható a másikkal, lehetővé téve saját személyre szabott kiegészítő hardver megalkotását.

Kulcsszavak: kamera kamkorder

Fényképezés ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50