Két új Apple mobil?

Milkovits Gábor, 2009. április 29. 07:19

A Business Week online lap értesülés szerint az Apple tárgyalásokat folytat az amerikai Verizon távközlési szolgáltatóval arról, hogy két új mobiltelefont szállítana exkluzív partneri szerződéssel a cégnek.

A tengerentúlon az AT&T az iPhone kizárólagos szolgáltatói forgalmazója, ráadásul az Apple éppen most készül megerősíteni meg az erről szóló szerződést. Ami persze vagy nem terjed ki eddig még nem létező készülékekre, vagy igen, de ha nem, úgy éppen elképzelhető, hogy a gyártó igencsak előnyös feltételeket csikarhat ki a Verizon-ból. Mint az ismeretes, az Apple általában a mobilszolgáltatók iPhone-hoz kapcsolódó bevételeinek 30 százalékát szokta magának követelni.

A Business Week úgy tudja, hogy az egyik új Apple mobil egy az iPhone-nál olcsóbb, integrált mobilcsipet és valamivel gyengébb hardvert tartalmazó „iPhone Lite” lesz, míg a másik egy WiFi-központú, érintőképernyős médialejátszó-kommunikátor, amely a szélessávú mobilhálózaton is képes lesz az adatátvitelre. A hírt az Apple természetesen most sem kommentálta, sok elemző pedig igencsak szkeptikus vele kapcsolatban. Egyesek szerint az iPhone Lite kiszivárogtatása kifejezetten nyomásgyakorlás az AT&T-re a jobb feltételek kicsikarása érdekében, míg a médiaközpontú „Apple netbook” megjelenését éppenséggel lehetségesnek tartják.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50