Saját csipeket tervez az Apple?

Milkovits Gábor, 2009. május 1. 09:01

A Wall Street Journal (WSJ) értesülése szerint az Apple új munkaerőt toboroz a félvezetőiparban azzal a céllal, hogy saját csipeket tervezhessen iPod, iPhone és eddig nem ismert jövőbeni készülékeihez.

A hírforrás szerint az Apple a lépéssel több legyet szeretne ütni egy csapásra. Nyilvánvaló, hogy ily módon jóval könnyebb lenne új funkciókat tervezni a készülékekhez, másfelől pedig nem kellene megosztani az egyébként a piaci premierig titokban tartani szándékozott részleteket a csipgyártókkal. A WSJ tudni véli, hogy az Apple több mérnököt is felvett az utóbbi időben azzal a feladattal, hogy olyan multifunkciós lapkákat tervezzenek, amilyeneket mobiltelefonokban szoktak használni. A cég egyik szóvivője útján annyit megerősített, hogy valóban munkatársai sorába került Bob Drebin, illetve Raja Koduri is, akik korábban mindketten az AMD grafikus termékrészlegének főmérnökei voltak, különböző időpontokban.

Az Apple tavaly felvásárolta a P.A. Semiconductor vállalatot, amely elsősorban energiatakarékos mikrocsipeket gyárt. Elemzők szerint ez is hozzásegítheti a társaságot ahhoz, hogy egységesítse iPhone, iPod és Mac termékeinek egyes komponenseit, ami költségmegtakarítással és a hatékonyság növelésével járhat.

Kulcsszavak: Apple processzor

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50