Beépített kereső a Gmail-ben

Milkovits Gábor, 2009. május 3. 08:50

A Google újabb funkcióval bővítette Gmail online levelezőprogramját, ahonnan így ezentúl közvetlenül is lehet majd keresni a világhálón a Google keresőmotorjával, anélkül, hogy ehhez ki kellene lépni a levelezőből.

Az egyelőre kísérleti megoldás az éppen írás alatt lévő levél bal oldalán jelenít meg egy apró keresőt, amely nagyjából úgy működik, ahogyan a böngészőbe épített keresősor. A találatok egy szintén kisméretű ablakban bukkannak föl és bemásolhatók a levélbe, vagy pedig egy külön üzenetbe, szöveg és URL formájában egyaránt.

A Google az utóbbi időben számos funkcióval bővítette Gmail levelezőjét, az azonnali üzenetküldéstől a videó-beszélgetésen át a Google Docs és Google Calendar online alkalmazásokhoz vezető közvetlen linkekig. Az integrált kereső azonban nemcsak egy újabb ezek sorában, ugyanis a cég számára kiemelt fontossággal bír. Ennek fő oka, hogy a keresési találatok között fizetett hirdetések is találhatók, amelyek a társaság első számú bevételi forrását jelentik. A Gmail-en ugyan eddig is szerepeltek az AdSense megoldással szervezett reklámok, ezekre azonban jóval ritkábban kattintottak rá a felhasználók, mint a keresőben elhelyezett szponzorált linkekre. Márpedig a hirdetők annak alapján fizetnek, hogy milyen arányban klikkelnek ténylegesen rá a megjelenő reklámokra, így a mail-be épített kereső újabb fontos pénzt hozhat a Google konyhájára.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09